Zaken ter overname; ‘Ik kan het niet meenemen, maar wil er wel geld voor’.

Je bent klaar om je huis te verkopen, maar je hebt nog veel spullen staan, die je niet mee kunt nemen en je in de weg staan van het huis snel te verkopen. Van wereldreis schatten tot je op maat gemaakte mahonie houten tv kast, van je designer plafond fan tot die mooie olifanten collectie... je zou alles kunnen weggeven en/of opslaan, maar liever wil je alles toch verkopen.

Je grote huisraad verkopen klinkt vaak in theorie geweldig. Je bent bevrijd van alles, opgeruimd staat netjes en bovendien brengt het een beetje geld op. Beter kan het toch niet? De realiteit kan soms anders zijn. Spullen verkopen kost veel energie, moeite om te organiseren en uit te voeren, of je nu een “garage sale” houdt of online verkoopt. Bij “garage sale” gaan mensen vaak enkel voor een klein leuk prijsje en met online verkopen duurt het soms lange tijd voordat je iets uiteindelijk verkoopt en dan niet te spreken over afspreken wanneer het opgehaald kan worden. Al met al kan de verkoop van je spullen frustrerend zijn.


Je kunt je inboedel mogelijk ook laten kopen door een tweedehands dealer. De afgelopen tijd zijn er, net als in Nederland, op Curaçao tweedehands markthandelaren bijgekomen.

Een andere optie zou kunnen zijn om je huis te verkopen met de spullen / meubels erin. Ze blijven dan achter voor de nieuwe bazen. Maar hoe doe je dat?

Begin met uit te zoeken wat er verkocht kan worden, wat weggegeven kan worden en wat gratis meegenomen kan worden. Vervolgens komt het meest uitdagende aspect en dat is weten hoe je de dingen kunt prijzen. Het kan zijn dat er items zijn die voor u onbetaalbaar zijn of dat u er een flinke prijs voor hebt betaald. Maar die (emotionele) waarde is voor een koper anders. De meest voor de hand liggende optie is om online sites te bezoeken om prijzen te vergelijken. Je kunt ook een expert ernaar laten kijken of taxeren is ook een goed alternatief.

Alles wat achter blijft kun je onderhandelen met de nieuwe kopers van je huis. Je kunt namelijk van tevoren een bedrag noemen en later afronden. Het is mogelijk dat deze kopers zelf ook duidelijk maken dat ze iets willen overnemen. Vaak voor de kopers om gemak en efficiëntie. Maar vergeet niet dat het uiteindelijke doel is om het huis te verkopen. Alles wat extra wordt verdiend, is mooi meegenomen.

Nog steeds niet zo zeker wat te doen met al je spullen? Kom langs bij Joubert Realty en we helpen je graag een manier van handelen vinden.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827