Woning kopen of huren?

Je hebt verhuisplannen, maar twijfelt of je een huis gaat kopen of huren. Kopen of huren hebben beiden hun voor en nadelen. Overweeg de volgende zaken.

Hoe graag wil je op een specifieke plek wonen?
Misschien wil je heel graag naast die discotheek wonen. Maar is dat wel zo verstandig als je al aan al die drukte van ’s nachts denkt. Maar waar dan wel?

Huren is een manier om eerst te ervaren of die plek wel wat is. Huren is flexibel, je kunt na een bepaalde tijd huurcontract opzeggen en verhuizen. Je bent niet afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt. Met een koopwoning is het altijd moeilijker om meteen te verhuizen, want je huis kan, als het tegen zit, lang in de verkoop staan. Er zijn diverse redenen waarom iemand in een buurt zou willen wonen. Deze redenen kunnen veranderen na verloop van tijd. Dan is het belangrijk of je een huurhuis hebt of een koopwoning.

Aanpassingen
Bij een koopwoning is het de moeite waard om te verbouwen want de aanpassingen die je aanbrengt in je eigen woning kun je bij verkoop weer terugverdienen. Je woning kan door de verbouwing meer waard worden. Bij huurwoningen kan en mag je lang niet altijd verbouwen en als je daar wel toestemming voor krijgt, dan krijg je die investering niet of moeilijk terug. Vaak moet je een huurwoning ook naar oorspronkelijk staat terug brengen.

Onderhoud
Als huurder van een huurwoning heb je minder omkijken naar groot onderhoud. Dat moet de eigenaar of verhuurder doen. Een woningeigenaar is namelijk zelf verantwoordelijk voor het groot onderhoud van zijn woning. In een huurcontract kan verder gespecificeerd worden wat voor rekening komt van de verhuurder.

Hypotheek of Maandelijks betalingen
Niet zeker of je wilt kopen of huren? Stel een budget op! Wat zou je willen of kunnen betalen. Met huren is het een maandelijkse betaling met wel of niet een jaarlijkse verhoging eenvoudig te overzien, maar bij een koopwoning moet je rekening houden met diverse kosten waaronder je jaarlijkse onderhoud kosten, belastingen, verzekeringen etc. Verder kan je hypotheek erg bepalend zijn voor hoe je lasten opbouw eruit kan komen te zien.

Verspilling van je geld?
Is huren een verspilling van je geld? Dat vinden voorstanders van kopen wel, want dan bouw je niets op. Wanneer je een woning gaat kopen, dan is het geld dat je “kwijt” bent aan een woning een investering die je later terug kunt verdienen of als erfenis kunt nalaten. Bij huren zie je dat geld niet meer terug.

Huren of kopen? Dat ligt aan de situatie van ieder persoon. Huren is flexibeler terwijl bij kopen je investeert. Kijk goed naar de voordelen en nadelen voordat je kiest voor huren of kopen. Laat je adviseren door ons.
Klaar ervoor of heeft u vragen? Ons advies is altijd persoonlijk en op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij van Joubert Realty begeleiden je graag in het hele proces.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827