Welke vragen stel je aan je makelaar?

Als je op zoek bent naar je droom huis, of je huis wilt verkopen, is het belangrijk om een makelaar in te schakelen. Maar in hoeverre heb je een makelaar nodig? Makelaars kunnen werk uit handen nemen en je helpen om een betere deal te krijgen. Het vinden van de juiste makelaar gaat samen met zorgvuldig onderzoek en planning. Voordat je definitief met een makelaar gaat werken, is het goed om te bespreken hoe deze aan je behoeften zal voldoen. Om te beginnen kun je de vragen eerst aan jezelf stellen om daarna het profiel van jouw ideale makelaar te maken. Er zijn natuurlijk heel veel vragen over verschillende onderwerpen, maar hieronder staan de meest belangrijke vragen op een rijtje.

Hoe lang werk je al als makelaar?

Een ervaren makelaar kan je onder andere veel kennis en belangrijk advies bieden over de huizenmarkt, huizen kwaliteit en sociaal economische context van de buurt.

Wie was je meest uitdagende klant en hoe pakte je het aan?

Een geduldige makelaar is wat je zeker wilt en deze vraag helpt je je makelaar beter kennen bv: hoe hij omgaat met specifieke uitdagingen. Vaardigheid en tact is belangrijk om spanningen die opduiken af te buigen. Met zo’n vraag kun je ook zien hoe de makelaar met conflict situaties kan omgaan.

Hoe lang werk je met kopers en verkopers, van de eerste bezichtiging tot de sleutel overdracht?

Niemand weet precies hoe lang het duurt om een huis te verkopen of te kopen. Elke klant is anders en er zijn ook verschillende problematieken van invloed op het proces. Maar de gemiddelde duur van het koop- of verkoop proces van de makelaar kan goed zicht geven op wat je kan verwachten.

Welke marketing hulpmiddelen ga je inzetten?

Je makelaar kan je dan vertellen over de verkoopstrategieën die zij met succes gebruiken, van traditionele tactieken tot nieuwe technieken zoals marketing op sociale media kanalen. Maar ook of ze niet te zwaar aan je leunen door te spitten in jouw eigen netwerk. Je wilt als klant weten hoe de makelaar gaat jagen!

Hoe blijft de makelaar contact houden en hoe vaak krijg ik updates?

Zoek altijd een makelaar die zich prettig voelt bij het gebruik maken van de communicatiemiddelen die jij kiest, maar ook afspraken maakt hoe vaak en in welk geval contact met elkaar gezocht gaat worden.  

Wat moet ik absoluut niet doen bij het proces van kopen of verkopen?

Het beste wat je makelaar kan bieden is eerlijkheid. Of het nu gaat om het organiseren van je huis voordat het wordt verkocht of om zorgwekkende inspectieresultaten, je moet erop kunnen vertrouwen dat je makelaar je niet alleen goed adviseert maar ook zonder gedraai de zaken kant en klaar kan presenteren.  

Welke vragen heb je voor mij?

Je relatie met je makelaar gaat beide kanten op. Zoek een makelaar die oprecht geïnteresseerd is in het begrijpen van je plannen en doelen, en die al je wensen en eisen serieus neemt. Natuurlijk zijn er financieel technische zaken die ze moeten weten, maar een makelaar die jou goed aanvoelt is zeer prettig!

Je hebt nu een idee, en meer vragen zal je zeker hebben. Neem contact op met Joubert Realty. Er staan ervaren en professionele makelaars voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel Joubert Realty vandaag nog.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827