Wat zijn gebreken die je huis onverkoopbaar kunnen maken?

Een typische huiseigenaar wil gewoon een woning kopen waar hij zonder problemen zo snel mogelijk naartoe kan verhuizen. Helaas zijn niet alle woningen die te koop staan even probleemloos en komen er gebreken bij kijken die de verkoop moeilijk maken. Problemen en gebreken vragen over het algemeen veel extra inspanning, tijd en geld. Zelfs als het huis goedkoper zou worden verkocht, denkt een koper nog steeds twee keer na voordat wordt overgegaan tot een koop.

Hier volgen een paar punten die een huis onverkoopbaar kunnen maken.

Vocht- en schimmelproblemen

Vocht en schimmel in een huis is niet alleen zeer schadelijk voor de woning, maar ook voor de gezondheid van de bewoners. Omdat er veel gezondheidsproblemen kunnen ontstaan, blijven huizenkopers vaak weg van panden waar vocht en schimmel aanwezig zijn. Het is lastig om deze problemen weg te werken omdat het vrijwel altijd een kostbare renovatie ingreep zal betekenen.

Uitgesteld onderhoud

Afbladderende verf of een versleten dek lijken misschien niet zo belangrijk, maar huiskopers vragen zich dan af hoe het onderhoud van de rest van het huis is en hoeveel ze extra moeten investeren om te krijgen wat ze wensen. Vaak is dat niet in hun budget opgenomen. Het verwaarlozen van grote reparaties en het uitstellen van noodzakelijke renovaties kan een huis dus onverkoopbaar maken.

Problemen met elektriciteit, gas en water

Huizenkopers zullen niet snel een huis kopen als er problemen zijn op een of alle drie van deze gebieden. Elk probleem met een van deze drie is een enorme waarschuwing voor huizenkoper, want ze weten dat het een fortuin zal kosten om te repareren. Verder bestaat het risico dat dit kan leiden tot verergering van de situatie. Het beste is om deze problemen op te lossen voordat je je huis op de markt brengt.

Te rommelig

Verkopers van hun pand moeten ervoor zorgen dat hun huis zo aantrekkelijk mogelijk is om het te verkopen. Aandacht voor details is een must om zodoende netjes en ordelijk over te komen. Zaken zoals het hek rechtzetten, voordeur verven, tuin opruimen en de planten verzorgen doen al heel veel voor de eerste indruk.

Onvoltooide verbeteringen en DIY

Voor kopers die op zoek zijn naar een verhuisklare woning, is een huis met onafgewerkte of slecht uitgevoerde doe-het-zelf projecten een grote dealbreaker. Ook hier geldt dat de koper geconfronteerd zal worden met een extra investering en hoofdpijn bij het herstellen van deze ‘onvoltooide verbeteringen’.

De geur

Een vleugje van iets smerigs kan een koper uitschakelen voordat ze het hele huis gezien hebben. De geur van sigaretten, sigaren, de afvoer en huisdieren kan een verkoop totaal verpesten. Probeer dit probleem te verhelpen voordat je je huis te koop zet. Dit probleem is redelijk snel te verhelpen, wees daarom bewust van de prettige of onprettige geur in je huis.

Internet verbinding

Geloof het of niet, er zijn nog steeds locaties waar internet verbinding niet of moeilijk beschikbaar is. Voor kopers is het, in de wereld van nu, heel belangrijk dat ze goede internet verbinding hebben. Daarom als er in een huis of omgeving geen netwerkverbinding heeft, kan dit een dealbreaker zijn.

Is jouw huis verkoopbaar? Neem contact op met Joubert Realty!

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827