Wat is het nut van een Gated Community?

Bij het kiezen van een huis, is het erg belangrijk om zowel de omliggende buurt als het huis zelf te overwegen. Elke buurt heeft zijn eigen kenmerken, waaronder de mate van veiligheid, criminaliteit en hoe alles eromheen eruitziet en de logistiek: wat is de afstand en verkeersdrukte naar werk of school. Terwijl sommige buurten de waarde van een huis kunnen doen dalen, helpen andere, zoals Gated Communities, huizen om sterk fluctuerende markttrends te weerstaan en op termijn waarde te behouden of te vergroten.

In zijn moderne vorm is een Gated Community vaak gekenmerkt door gesloten muren, hekken en een grote poort met bij de meeste gevallen een bewaker bij de ingang, een vorm van woonwijk met een gecontroleerde ingang voor voertuigen, fietsen en voetgangers. De grote poort bij de ingang schrikt niet alleen misdaad af en het borgen van veiligheid maar biedt zeker exclusiviteit aan. Een manier waarop een Gated Community de veiligheid verhoogt, is door doorgaand verkeer uit te schakelen. Het verkeer wordt dan beperkt tot bewoners en gasten. Dit maakt het veiliger voor kinderen om in de buurt te spelen en vermindert verkeersongevallen.

Gated Communities bestaan meestal uit kleine woonstraten en omvatten verschillende gedeelde voorzieningen zoals een speeltuin of een zwembad. Zo’n community brengt wel extra kosten met zich mee in de vorm van maandelijkse of jaarlijkse contributies. Die zijn vastgelegd in reglementen in een bewoners vereniging of rechtspersoon die de community bestuurd. Gated communities hebben vaak eigen bouwvoorschriften. Een veel voorkomend voorschrift is de hoogte tot waar je je huis mag bouwen

De primaire doelen van een Gated Community zijn om haar bewoners veiligheid, exclusiviteit en privacy te bieden die ze anders niet zouden ervaren. Niet alle Gated Communities bieden gemeenschappelijke faciliteiten aan, dit verschilt per community. Bij het kiezen van een locatie en je huis komt altijd van alles kijken en een Gated of Niet-Gated community maakt kiezen niet makkelijker. Joubert Realty staat altijd klaar om je hierover advies en steun te geven. Dus wacht niet langer en kom langs bij ons op kantoor. De koffie staat klaar!

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827