Wat doet de tuin met de waarde van je huis?

Een huis kopen met of zonder tuin, of je huis verkopen met een mooi aangelegde tuin? Kan het hebben van een tuin de waarde van het huis verhogen?

Als je de waarde van je huis wilt verhogen, dan loont het om je tuin aantrekkelijk te maken. Je staat er misschien versteld van maar feit is dat een zorgvuldig onderhouden en aantrekkelijk uitziende tuin zeker kan toevoegen aan de waarde van je woning. Een aanzienlijke verfraaiing wekt belangstelling op net als bij een nieuwe badkamer of keuken.

Voor sommige mensen is privacy heel belangrijk en willen ze zich afzonderen van de buitenwereld. Hekwerk, een muur of grote planten kan in je voordeel werken als je ooit je huis wilt verkopen. Een privé tuin waar je geen last hebt van de buren of omgeving trekt altijd de aandacht. Een goed aangelegde tuin heeft een aanzienlijk prijsvoordeel ten opzichte van een huis zonder landschapsarchitectuur. Ontwerp iets heel eenvoudigs en dat weinig onderhoud vergt voor de hele tuin.

Verminder de rommel en vereenvoudig. Een ruimte lijkt groter wanneer deze netjes is, dus berg alles netjes op, haal waslijnen uit de weg en leg onnodige voorwerpen weg. Planten en bloemen geven kleur, karakter en schoonheid aan een tuin. Verlichting en meubilair kunnen van de buitenruimte een ontspannen plek maken.

Ideeën kunnen worden opgedaan via Instagram en Pinterest. Bespreek deze ideeën met een bekwame tuinman en maak vooral gebruik van lokale planten want die gaan het langst mee. Overweeg gebruik van stenen in de tuindecoratie. Die kunnen snel accenten leggen en vergen geen onderhoud.

Neem contact op met Joubert Realty voor nog meer tips voor het opwaarderen van je huis en tuin.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827