Verkopen: met of zonder makelaar?

Je wilt je huis verkopen en weet niet zeker of je het zelf zal doen of een makelaar zal inschakelen…

Je huis verkopen zonder makelaar is zeker mogelijk. Het kost veel moeite en toewijding en is toch best ingewikkeld, tijdrovend en soms zelfs een emotionele uitdaging. Dus laten we stap voor stap bekijken waarom je je huis zelf verkoopt of een makelaar inschakelt.

Bij het zelf verkopen van je huis moet je om te beginnen de huizenmarkt goed kennen en de marktwaarde van je huis daar haarfijn op afstemmen. Niets is erger dan je huis te hoog of te laag op de markt te brengen. Ook moet je een goed verkoopcontract maken waar allemaal juridische clausules bij komen kijken. Verder moet je zelf adverteren en een ‘open huis’ organiseren, wat kosten en veel moeite met zich mee brengt. En zo nog heel veel meer. Houdt er ook rekening mee, dat als je huis te lang onverkocht blijft, men de indruk kan krijgen dat er iets mis is met het huis. En dat wil je zeker niet hebben!

De meeste verkopers willen hun huis zelf verkopen omdat ze de makelaars commissie niet willen betalen. Feit is dat er veel meer komt kijken bij het koop- en verkooptraject van een huis, waar je in eerste instantie niet zo 1 2 3 bij stilstaat. Daarom is het uiteindelijk veel gemakkelijker, maar vooral veiliger, om de verkoop over te laten aan de professionals.

Een makelaar in onroerend goed kan je helpen bij en advies geven tijdens het verkooptraject. Zij hebben de kennis en ervaring op juridisch gebied, kennen de lokale huizenmarkt en kunnen namens jou onderhandelen, vragen beantwoorden en eventuele zorgen op bevredigende wijze afhandelen.

Bezoek Joubert Realty en laat ons samen met jou je huis verkopen.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827