Veel gestelde vragen over het bezichtigen van een huis

In deze tijd van pandemie is elke dag spannend. De onzekerheden nemen toe in veel sectoren, aangezien de pandemie de financiële situatie van miljoenen mensen heeft verstoord. Dit heeft ook gevolgen voor de vastgoedmarkt. Worden er nog huizen verkocht, zijn deze te bezichtigen? Als je binnenkort een woning wilt kopen of verkopen, heb je ongetwijfeld veel vragen.

We hebben het er eerder over gehad: “Onroerend Goed In De Tijd Van Covid-19” maar in deze grillige tijden blijven de vragen komen. Hieronder vind je een lijst met de meest gestelde vragen met hun antwoorden om je te helpen bij het navigeren door deze nieuwe vastgoedrealiteit.

Is het mogelijk om nu een huis te kopen?
Hoewel het kopen van een huis vandaag de dag een grotere uitdaging kan zijn om gezondheids- en economische redenen, is het zeker mogelijk.

Kunnen er ‘Open Huis’ dagen worden gehouden tijdens de COVID-19-pandemie?
Momenteel met de aangescherpte maatregelen zijn open huizen nog wel toegestaan, zolang er sociale afstand gehouden kan worden en men een mondkapje draagt.

Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen bij een open huis?
Zorg ervoor dat niet meer dan 2 personen van een kopers groep tegelijkertijd door het huis lopen en overweeg om slechts één kopers groep tegelijk het huis te laten bezoeken. Zorg ervoor dat gasten hun mondkapje dragen, een sociale afstand van minimaal 2.0 meter van elkaar houden en regelmatig hand desinfecterend middel op alcoholbasis gebruiken.

Wat zijn alternatieve manieren om een woning op de markt te brengen?
Dit is een goed moment om te profiteren van de vele alternatieve marketingmogelijkheden die beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld: een virtuele tour, plattegrond publiceren, live gaan via Facebook, een videogesprek voeren met WhatsApp en rondlopen voor een kleine bezichtiging.

Moet ik een huis kopen zonder te bezichtigen?
Nee, dit is niet verstandig. Als koper heb je de plicht om alle belangrijke zaken in en om de woning te onderzoeken. Hiervoor moet je de woning minimaal één keer hebben bezichtigd. Ook kan je je voorstellen dat je een bepaald gevoel wilt krijgen bij een woning. Kopers die overwegen om ongezien een huis te kopen, zijn over het algemeen al bekend met de buurt en/of met hun potentiële toekomstige woning.

Zelfs als je zonder bezichtigen koopt, moet je niet volledig in het donker opereren. Hier zijn enkele van de functies die kopers het handigst vinden bij het zoeken naar een huis:

  • De mogelijkheid om een virtuele rondleiding door het huis te maken
  • Buurtinformatie die nauwkeurig en gedetailleerd is
  • Veel foto's die het interieur en exterieur laten zien

*TIP*

Neem bij bezichtigingen altijd de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Als je je niet lekker voelt, blijf dan alsjeblieft thuis;
  • Was voor en na de bezichtiging je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Schudt geen handen en blijf op gepaste afstand van 2.0 meter;
  • Raak niet onnodig veel zaken (deurklinken) aan tijdens de bezichtiging;
  • Kom niet met meer mensen dan nodig is.(Maximaal 2);
  • Wegwerphandschoenen is aanbevolen maar mondkapje VERPLICHT.

We hebben allemaal een rol te spelen bij het beschermen van onszelf en anderen. Ken de feiten over COVID-19 en help de verspreiding te stoppen. Wil je een van onze woningen bezichtigen of wil je jouw woning verkopen, neem dan contact op met Joubert Realty! We helpen je graag om alles veilig en COVID-19 proof te regelen in deze onzekere tijden.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827