Tips voor het veilig achterlaten van je huis deze kerstvakantie

Het is weer december, wat betekent dat de kerstmodus in volle gang is. We kunnen officieel nu alle decoraties van de plank halen en luid mee zingen met kerstliedjes die overal te horen zijn. Maar voordat we ons te veel laten meeslepen, zijn er waarschijnlijk een paar dingen die we eerst in huis moeten regelen en we praten niet over versieringen!

Het gebeurd niet alleen in films! Inbrekers zijn druk bezig tijdens de feestdagen en nemen geen pauze omdat jij wel pauze neemt van je alledaagse leven. Het is de perfecte gelegenheid voor hen om huizen te plunderen, vooral als de eigenaren op vakantie zijn.

Maar laat dit de plezier van de feestdagen niet belemmeren. Ervoor zorgen dat je huis veilig is terwijl je weg bent, is niet zo moeilijk. Een beetje planning kan je rust geven terwijl je op vakantie bent.

Hier volgen enkele tips om je huis veilig te houden:

Thuisbewakingssysteem

Huisbeveiliging tegenwoordig is een aanrader en er zijn veel opties om uit te kiezen, zorg ervoor dat je kiest voor een die bij je past. Met sommige beveiligingssystemen voor thuis kun je tegenwoordig zelfs live video beelden op afstand bekijken vanaf je telefoon. Deze kleine investering is het meer dan waard voor je eigen rust!

Thuis onderhoud

Heb je normaal gesproken een tuinman die je tuin onderhoud? Wekelijkse bezoeken van de man die het zwembad onderhoud? Verander of stop het niet als je op vakantie gaat. Het is belangrijk om de schema’s aan te houden. Potentiële dieven zien dit en zullen denken dat je gewoon thuis bent.

Huis niet onbezet laten

Laat gordijnen open, niets onthult dat een huis zolang leeg staat als gordijnen die overdag dicht zijn. Door bij een vertrouwde vriend of familielid een sleutel achter te laten, kunnen deze bijvoorbeeld om de dag langs komen om de post en krant op te halen en worden normale routines (vuilnisbak buiten zetten of binnen halen) uitgevoerd. Installeer een lampje op een tijdschakelaar die 's avonds aangaat. Je kunt ook lichtgevoelige lampen installeren, die worden aangeschakeld wanneer een bepaald moment van duisternis wordt bereikt of als er beweging is. Vergeet niet om een cadeautje mee te nemen als compensatie voor hun hulp!

Houd je waardevolle spullen veilig

Houd waardevolle spullen uit het zicht en laat ze niet achter waar ze door een raam te zien zijn. Verberg waardevolle spullen zoals geld en sieraden op moeilijk te vinden plaatsen zoals een kluis. Maar overweeg om je kluis op een onwaarschijnlijke plek in je huis te verbergen of laat de spullen bij een vriend of familielid achter. Heb je spullen gekocht voordat je weggaat? Gooi de dozen met dure items voorzichtig weg. Een flat screen tv, computerdozen en dergelijke buiten bij de vuilnis, plaatsen een schijnwerper op wat er in huis is.

Niet iedereen moet weten dat je weg bent!!

Vertel mensen buiten directe vrienden en familie niet dat je weggaat of voor hoe lang. Je krijgt volop de gelegenheid om te pronken wanneer je terugkomt. Sociale media hebben het gemakkelijk gemaakt voor mensen om een paar vrolijke foto's en de exotische locatie te delen waar je een geweldige tijd hebt. Maar dit is niet altijd een goed idee, omdat dit dieven kan waarschuwen dat je weg bent en dat je huis een gemakkelijk doelwit is.

Garagedeur
Koppel je garagedeur los! Je zal versteld staan hoe makkelijk het is tegenwoordig om gehackt te worden door ervaren gemotiveerde criminelen. Garagedeuropeners kunnen soms worden geopend door universele afstandsbedieningen, dus wees proactief! Schakel je garagedeuropener uit en kies voor een handmatig slot.

De feestdagen komen eraan en het is tijd om te ontspannen. Dit zijn maar een paar van de belangrijke stappen die je kan nemen om je huis veilig achter te laten.

Wij van Joubert Realty wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar!

Bon Biahe!

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827