Omheinde Buurten vs. niet omheinde Buurten

Voor sommige mensen zijn de leukere plaatsen op Curaçao in omheinde buurten, met georganiseerde Vereniging van Eigenaren (afgekort “VvE”), die de wegen, tuinen, en gemeenschappelijke ruimtes (o.a. zwembaden) onderhoud. Voor sommigen zullen de voordelen van een omheinde buurt opwegen tegen de nadelen, en voor anderen lijkt het vanzelfsprekend dat een omheinde buurt niet geschikt is voor hen. Het hangt allemaal af van de prioriteiten van jezelf als bewoner.

Wel of niet wonen in een omheinde buurt? Hier enkele voor- en tegens op een rijtje gezet.

Omheinde buurten bieden veel voordelen voor de bewoners die er wonen, hoewel de voorzieningen wel wat kosten. De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen in omheinde buurten te wonen, is waarschijnlijk de privacy en het beveiligingselement. Omdat een omheinde buurt privé is, is deze moeilijker toegankelijk dan wanneer je in een reguliere buurt woont, omdat alleen bewoners en uitgenodigde gasten door de poort naar binnen kunnen gaan. De criminele activiteiten verminderen door de grote poort die afschrikkend werkt. Sommige omheinde buurten hebben een bewaakte ingang en een beveiligingsdienst die overdag en s ’nachts bewakingsrondes maakt. Natuurlijk zijn hier kosten aan verbonden.

Verkeer en snel rijdende auto's worden verminderd achter de poorten, waardoor het stiller en veiliger is voor kinderen om te spelen en fietsen in deze buurten. Het is een groot verschil met langs een weg te wonen of in een buurt waar de straten niet geasfalteerd zijn.

Een ander positief aspect van omheinde buurten is een hogere standaard van levenskwaliteit en strengere bouwcodes die gelijkheid in ontwerpen bevorderd. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je buurman plotseling nog een verhoging gaat bouwen, zodat jouw uitzicht wordt verstoord.

Sociale voordelen in omheinde buurten gebeuren vaker doordat mensen dichtbij elkaar wonen en zo gezinnen elkaar snellen leren kennen. In reguliere buurten wonen mensen meestal verder van elkaar waardoor het samen komen niet zo snel gebeurd, of waardoor er geen plek is en dit dan op de openbare weg zou moeten gebeuren. Ook is er meestal meer sociale controle in een omheinde buurt dan in een reguliere buurt.

Als je aan je nieuwe huis denkt, denk dan aan de nieuwe buurt die ermee gepaard gaat. Dit is de belangrijkste factor om te overwegen bij het kijken naar huizen in verschillende buurten, of ze nu omheind zijn of niet. Bezoek Joubert Realty en samen vinden we de juiste buurt voor jou.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827