Mijn huis is bijna afgebouwd, maar nu wil ik het huis niet meer...

Je eigen huis bouwen is gebaseerd op een combinatie van factoren die uniek zijn voor jou. En soms veranderen deze factoren door inkomensterugval, ziekte, scheiding, toenemende werkdruk of zoals nu de pandemie. Je gaat dan jezelf af vragen "Moet ik mijn onafgebouwd huis verkopen?". Een hele moeilijke kwestie, maar wel te doen. 

De verkoop kan in de beste tijden nog steeds een uitdaging zijn. Kopers kunnen moeite hebben om te visualiseren hoe een onvoltooide woning eruit zou kunnen komen te zien en dit kan een dealbreaker zijn. Hoe verkoop je je onafgebouwde huis in deze tijden? Je bent niet de eerste en niet de laatste en met een beetje voorbereiding, nauwkeurige informatie en een uitstekende makelaar die je begeleidt gaat het zeker lukken.

Hier een paar tips om vertrouwen te krijgen in het verkopen van je onafgebouwde huis

Rond sommige klussen af

Het is makkelijker verkopen als bijvoorbeeld je badkamer volledig betegeld is dan half betegeld. Dit geldt ook voor de resterende vloerdelen die nog gestort moeten worden of de laatste paar te monteren kasten. Maar ook het netjes achterlaten van de ruimten en alle bouwafval opruimen en afvoeren maakt de boel visueel aantrekkelijker. Zorg dat je alle (rest) materialen netjes bij elkaar hebt. zelf klusjes te doen. Dit is het moment om doe-het-zelf-projecten te doen.

Houd je tuin bij

Als je een tuin hebt, zorg er dan voor dat deze er goed uitziet. Patio's wassen, plantenbakken vullen, afval verwijderen. Repareer, verf of fatsoeneer het hek of plaats gelijk een goede.

Pak die buitenprojecten aan

De eerste indruk telt. Verf je voordeur. Maak dakgoten schoon, maak ramen schoon, ruim de oprit op. Pleister de buitenmuur en geef deze desnoods een witte basiskleur aan de straatzijde zodat het er direct meer oogt.

Promoot de buurt

Als een van de beste kenmerken van je huis bijvoorbeeld de locatie is, moet je je richten op de waarde van de buurt. Dit kunnen lokale voorzieningen zijn, de nabijheid van winkelcentra, de kwaliteit van de nabijgelegen scholen, maar ook speeltuinen, parken of alles wat gezinnen kan aanspreken.

En het belangrijkste

Bied je bouwtekeningen, bestek, de offertes van je materiaalleveranciers en bouwbedrijven aan. Een lijst van de contactpersonen die hebben bijgedragen aan het project wekt ook vertrouwen en geeft de aspirant-koper onmiddellijk de middelen om te handelen. Natuurlijk zal elke nieuwe eigenaar zijn eigen draai aan het project geven, maar deze informatie zal ze een voorsprong geven.

Het verkopen van een onafgebouwd huis kan persoonlijk lastig zijn. Het is meer dan waarschijnlijk dat je niet van plan was om te verkopen - je dacht dat dit je 'huis voor altijd' zou zijn. Maar onverwachte omstandigheden hebben de neiging snel op je af te komen wanneer je het minst verwacht. Dat is de emotionele gedeelte die wij van Joubert Realty heel goed begrijpen en kunnen je hierin steunen, ondanks deze tijden van onzekerheid. Bel ons vandaag nog, we staan voor je klaar.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827