Joubert Realty Property Management

Wanneer eigenaren van huizen, appartementen, kantoorgebouwen, winkel- of industriële panden de tijd of expertise missen die nodig is voor het dagelijkse beheer van hun onroerend goed, dan huren ze vaak een Property Manager in.

Een Property Manager is iemand, in dit geval je makelaar, die zorgt voor de vele aspecten van beheer, onderhoud en exploitatie van residentieel, commercieel of industrieel vastgoed. Het kan variëren van eenvoudige taken tot volledig verantwoordelijk zijn voor het onroerend goed. Dit houdt in: toezicht houden op en coördineren van gebouwonderhoud en werkorders, lichte klusjes en schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren, de zorgen maar ook de klachten van huurders oplossen, adverteren, leegstaande eenheden tonen en verhuren, huur incasso en huurpenningen deponeren en natuurlijk regelmatig communiceren met de eigenaar over de status van het onroerend goed.

De property manager is de ogen en oren van de eigenaar van het onroerend goed en die zorgt ervoor dat problemen snel worden aangepakt of zelfs worden voorkomen. Maar ook zorgen dat er geen vandalisme gepleegd wordt, is iets waar veel mensen niet snel aan zullen denken in geval van leegstaande panden.

Een van de meest voorkomende taken is het innen van huur. De huurprijs vaststellen en aanpassen zijn de taken die een Property Manager op zich neemt en afstemt met de eigenaar van het vastgoed.

Een Property Manager houdt het onroerend goed in veilige topconditie en bewoonbare staat inclusief onderhoud, reparaties en noodreparaties. Dit houdt huidige huurders tevreden maar trekt ook nieuwe huurders aan. Ze zoeken en screenen potentiële huurders, beheren de dagelijkse klachten en onderhoudsproblemen, kunnen zorgdragen voor verhuizingen en ontruimingen van huurders die zich niet aan de voorwaarden houden.

Zijn er andere werknemers in een pand, bijvoorbeeld beveiligingsdienst, dan kan deze ook vallen onder de verantwoordelijkheid van de Property Manager. Er komen aardig wat dingen bij kijken zoals hun werk controleren, salarissen vaststellen en uitkeren maar ook werknemers ontslaan.

Samen met de eigenaar, stelt de Property Manager een budget vast voor het beheren van een pand. Dit voor de nodige en nood reparaties zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over te ver oplopende kosten. Ook houden ze de administratie bij voor alle belangrijke papieren, inkomsten en uitgaven zoals huurcontracten, klachten, reparaties, onderhoudskosten, verzekeringskosten etc.

Het inhuren van een Property Manager maakt het voor de eigenaar makkelijker, want dan weet hij dat zijn pand goed en professioneel beheerd wordt. Of je op Curacao woont of in het buitenland, Joubert Realty kan je pand beheren. Kom gerust langs of email info@joubertrealty.com en wij helpen en beantwoorden graag alle vragen die je hebt!

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827