Huis terug op de markt

'Back on Market' is een soort eigendom status die een woning krijgt als men o.a. in onderhandeling was met een gegadigde maar waar men niet uit is gekomen waarna de woning weer op de markt kwam. Wanneer dit gebeurt, of u nu koopt of verkoopt, is het handig om te weten waarom huizen weer op de markt komen. Soms is het een rode vlag dat er iets mis is met het huis of de prijs. Hoewel het op andere momenten absoluut geen reden is, kan het huis letterlijk bijna perfect zijn, maar toch weer op de markt komen. Dus wat zijn de meest voorkomende redenen waarom een huis 'weer op de markt komt'?

De koper kan geen financiering krijgen

Alleen omdat een hypotheekverstrekker een voorafgaande goedkeuringsbrief afgeeft, wil dit nog niet zeggen dat de koper gegarandeerd een lening krijgt. Sommige kopers komen erachter dat ze een paar dagen voor sluiting geen lening kunnen krijgen. In de huidige markt is het onwaarschijnlijk dat een koper wordt geweigerd als een koper vooraf is goedgekeurd voor een lening, maar het kan gebeuren. Misschien heeft de leningsfunctionaris niet alles vooraf goedgekeurd, maar heeft het de status ‘in behandeling’ gekregen. Het is ook mogelijk dat de koper belangrijke informatie heeft achtergehouden of niet alle informatie heeft kunnen verstrekken. Baanverlies, echtscheiding of ingetrokken zekerheden zijn ook vaak terugkerende oorzaken. Tegen die tijd is het huis van de verkoper waarschijnlijk minstens 30 dagen of langer van de markt geweest. Dus altijd een domper.

Meerdere aanbiedingen indienen

Kopers die worstelen met beslissingen en die het niet eens kunnen worden over welk huis ze willen kopen, zullen eerder een bod doen op verschillende woningen. Verkopers voelen zich letterlijk aan het lijntje gehouden. Ondertussen wordt het huis van de verkoper vaak on hold gezet in afwachting van de uitkomst van de onderhandeling.

Misleidende Koper

Er zijn veel manieren waarop een koper een verkoper kan misleiden. Zich voordoen als een financiële koper en een aantrekkelijk bod doen aan de verkoper terwijl hij blut is, is slechts een van de manieren waarop dit gebeurt. Bij het zoeken naar achtergrondinformatie ontstaan vaak tegenstrijdige feiten zoals een strafblad, curatele, geannuleerde tekenbevoegdheid. De verkoper kan de transactie onmiddellijk annuleren. Helaas verandert de status van het huis weer op de markt

Het berouw van de koper

Bij sommige koopcontracten kunnen kopers het contract om welke reden dan ook annuleren. Er zijn dan ontbindende voorwaarden in opgenomen. Nu bieden de meeste huizenkopers niet op een huis met de bedoeling het contract te annuleren als hun bod wordt geaccepteerd, maar dat gebeurt wel. Misschien bedachten de kopers zich of vonden ze een huis waar ze meer van hielden. Of misschien veranderden hun omstandigheden en was het kopen van een huis geen optie meer.

Inspectie resultaten

Het komt wel eens voor dat aandachtspunten die een inspecteur vindt, die eerder zichtbaar of bekendgemaakt waren door de verkoper, toch een breekpunt zijn geworden. Een onaangename verrassing voor alle partijen. Problemen die zich voordoen na woninginspecties en daardoor van de koop is afgezien, zijn geen onbelangrijke redenen waarom een woning weer op de markt komt. Het is de taak van een huisinspecteur om door een huis te gaan en problemen te identificeren. Dan kunnen verkoper en koper er alsnog iets aan doen. Als het niet wordt opgelost, annuleren sommige kopers het contract, ongeacht wat de verkoper bereid is te doen.

Kortom:

Woningen komen om verschillende redenen weer op de markt. Er zijn gevallen waarin dit echter kan worden vermeden, maar het betekent ook kansen voor een nieuwe koper! Wat voor de één een dealbreaker is, is voor de ander een uitermate goed alternatief. In al deze gevallen is Joubert Realty er om u te helpen.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827