Huis kopen op dushi Curacao

Curaçao, een prachtig eiland in het Caribisch gebied. Met haar schitterende helderblauwe oceaan en charmante layback-vibes, is het geen wonder dat mensen hier hun tweede huis willen hebben of naar dushi Curaçao willen verhuizen. Maar welke spreekt je het meest aan? Emigreren of vakantiehuis?

Als je het eiland gaat onderzoeken voor een huis, dan komt er van alles bij kijken want alles is toch ietsjes anders dan van waar je komt. Je moet wennen aan een nieuwe taal en cultuur, levensgewoonten zijn anders… Je moet je dus aanpassen en ook je eigen weg zien te vinden.

Wil je dan een huis bouwen of kopen? Hoe ga je het aan? Het is altijd beter om het huis of perceel te zien voor je een besluit neemt. Ben je zelf niet hier, zoek een tweede persoon die wel op het eiland aanwezig is om de bezichtiging te doen. Wees kritisch, kijk naar de buurt en de omgeving, bouwjaar van het huis, staat van onderhoud, hoe is de wijk en ligging, wil je op Banda Ariba of op Banda Abou wonen (oostelijke kant of westelijk kant). Curaçao is een zonnig eiland maar we hebben regenperiodes met flink wat buien en dan kan plotseling een massa water voor overlast zorgen. M.a.w. het is belangrijk dat je jezelf goed laat informeren door een deskundig persoon.

Beleef de wijk waarin je zou willen wonen. Loop rond en praat met de mensen. Het kan ook zijn dat je in een resort wilt wonen. Dat noemen ze een ‘gated community’, een soort afgesloten wijk waar je veilig in een buurt kunt wonen. In de meeste resorts kan je naast een huis kopen, ook een huren. Dat is een goede manier om een beter idee te krijgen van hoe het allemaal in dat resort werkt.

Als een tweede huis of vakantiehuis je op Curaçao aanspreekt dan kan je deze een paar weken per jaar voor je eigen vakantieplezier gebruiken en de rest van het jaar verhuren. Een betrouwbare beheerder van vakantiewoningen is dan belangrijk te hebben.

Neem dus de tijd, win goed advies in en wees zeker van je keuze. Met Joubert Realty zullen we stap voor stap langs elk detail gaan, voor een succesvolle aankoop.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827