Hoe kan je Social Media inzetten bij de verkoop van je huis

Social Media is een belangrijk communicatiemiddel geworden. Veel mensen gebruiken sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn op een meer constructieve en creatieve manier om hun berichten te delen. Social Media heeft niet alleen invloed op de manier waarop we socialiseren, maar ook op de manier waarop we, in dit geval, onroerend goed kopen en verkopen. Door in te spelen op deze trend en de vaardigheden te ontwikkelen op de verschillende Social Media kanalen, kun je een snelle huizenverkoop maken.

Hieronder een paar tips en stappen om je huis via sociale media aan te bieden en daarmee een breder publiek te bereiken.  

Waar en wat moet ik plaatsen?

Om je bereik te vergroten is het een goed idee om toch op verschillende platforms te posten. Facebook, Instagram, LinkedIn en zelfs YouTube. Deze bieden allemaal een enorme marketingmogelijkheid. Je kan zelfs gericht adverteren met behulp van hun goedkope advertentie mogelijkheden. Wat je op deze Social Media kanalen zet is zeker belangrijk want van een gelikt reclame spotje haakt men snel af, terwijl een persoonlijke aanpak veel meer aanspreekt.

Hoe doe ik dat?

Door video’s en foto’s op te laden en te delen op je gekozen Social Media platform. Voor een duidelijke en unieke ervaring kan je een live video plaatsen. Het maken van een fotoalbum met foto’s en gedetailleerde informatie van je huis en omgeving zorgt voor een goed beeld van je huis. Het online delen van foto's en informatie is een geweldige manier om de aandacht op je huis te vestigen. Hoe breder je publiek is, hoe groter de kans is dat je buiten je sociale bereik uitbreidt en meer potentiële kopers interesseert. Zorg dat je niet teveel content materiaal online zet, maar wel sfeer en nuttige informatie. 

Je Status

Social Media is een belangrijke tool om op elkaar in te werken met geïnteresseerden en daarbij speelt continuïteit een doorslaggevende rol. Maak een status die aankondigt dat je huis te koop staat, met als doel om met je doelgroep een vertrouwen op te bouwen en hun aan te moedigen om je woning te kopen. Dus regelmatig nieuwe inhoud plaatsen en aandacht trekken is heel belangrijk. Je kunt informatie plaatsen zoals links naar je woning, verhalen over hoe het is om in je huis te wonen of hoe je de buurt ervaart. Als ze om informatie vragen, geef altijd snel antwoord.

Als laatste maar niet minder belangrijk……… Je hoeft dit niet alleen te doen!

Als je je huis wilt verkopen, is Social Media een uitstekende tool. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn account. Door je huis te promoten op een Social Media platform, kunt je veel mensen bereiken met wie je normaal gesproken geen contact zou hebben om je huis te verkopen. Eigenaren kunnen in de verleiding komen om te denken dat ze geen makelaar nodig hebben als ze zelf alles kunnen doen via Social Media, maar vergis je niet, er komt heel veel bij kijken en meestal heb je niet zoveel tijd en specifieke kennis. Die stress werkt in je nadeel waardoor je ook potentiele kopers kwijtraakt of gewoon een onplezierige tijd beleefd.

Als het navigeren op de huizenmarkt stressvol aanvoelt, of als je haast hebt en snel wilt verkopen, is Joubert Realty er altijd om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op!

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827