Geef je huis een morele make-over

Omdat we veel meer tijd thuis doorbrengen, heeft uw huis misschien de rol van kantoor, klaslokaal, sportschool en buurthuis aangenomen - en het is gemakkelijk om je niet meer geïnspireerd te voelen door je leefomgeving omdat je dag in, dag uit op dezelfde plek bent.

Maar alle hoop is niet verloren!

Er zijn eenvoudige en goedkope manieren om je huis om te toveren in een frisse en stimulerende omgeving. Geef je huis wat 'TLC' (tender love and care) met deze zeven tips van binnenhuisarchitecten, feng shui-experts en designliefhebbers.

Compartimenteer

Als je thuis werkt, kun je je gemakkelijk overweldigd voelen door tegenstrijdige verantwoordelijkheden. Om op koers te blijven, is het belangrijk om je woonruimte te 'compartimenteren. Wijs specifieke gebieden toe voor fitness, werk en vrije tijd. Plan niet alle activiteiten in dezelfde ruimte om zo elkaar niet voor de voeten te gaan lopen en toch af en toe van omgeving te veranderen.

Experimenteer met kleur

Het schilderen van de muren is een van de goedkoopste en gemakkelijkste manieren om elk huis onmiddellijk nieuw leven in te blazen. Voor een klassieke look die tegen bijna elk interieur bestand is, kies je voor koele neutrale kleuren; als je de voorkeur geeft aan iets meer dramatisch, overweeg dan om een vleugje kleur toe te voegen aan een opvallende muur. Groen en blauw worden het meest geassocieerd met gezondheid, kalmte en welzijn. Als je nog niet klaar bent om te schilderen, zijn accessoires zoals kussens, een kleed, gordijnen of kunstwerken ook prima te gebruiken om kleur aan je woning te geven.

Ruim op!

Het is belangrijk harmonie te creëren in huis door op te ruimen. Begin klein, met een afgesloten ruimte zoals een badkamer bijvoorbeeld, die je een snel gevoel van voldoening geeft en je aanmoedigt om de volgende ruimte op te ruimen. De voordelen van een opgeruimde ruimte gaan verder dan esthetiek - onderzoek heeft uitgewezen dat het opruimen van rommel het stressniveau kan verlagen!

Stimuleer met geuren

Geur is een krachtig middel om je humeur te verbeteren. Elke kamer kan een andere geur hebben om jou te stimuleren. Houtachtige geuren zoals ceder laten je je geaard voelen; rozemarijn is voor verkwikking; en wierook om je te concentreren en te mediteren. Er zijn veel manieren om een kamer de juiste geur te geven: kaarsen, olieverspreiders, luchtvernevelaars. Voor een subtieler effect, kan je een raam open zetten.

Haal groen in huis

Er is geen beter moment om de buitenwereld naar binnen te halen dan nu. Als er één ding is dat een ruimte leefbaar maakt, zijn het wel planten. Ze brengen niet alleen licht en kleur, ze voegen ook zuurstof toe aan je huis. Overweeg wat voor een type plant je in huis haalt – met 'onderhoudsvriendelijke' plant of een die elke dag aandacht vereist. Welke plant je ook kiest, het ritueel van onderhouden kan ook veel voldoening geven.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827