Hoe maak je je huis verkoopklaar?

You don't have a second chance to make a first impression. De eerste indruk telt, zo simpel is het. Dus zorg dat deze uitmuntend is! Marielle Joubert: “Ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken. Zorg dat alles in orde is. Dat je huis netjes is. De eerste indruk blijft namelijk hangen. Op basis daarvan gaat een potentiële koper verder, of haakt af.”

We geven je drie tips om een goede eerste indruk te maken bij potentiële kopers.

1. Ruim op

Het klinkt voor de hand liggend, maar toch gebeurt het niet altijd: opruimen. Ruim je huis op voordat de fotograaf komt om je woning te fotograferen voor de verkoop. Het zijn immers de foto’s die potentiële kopers als eerste van je woning zien. Dus dat is eigenlijk al de allereerste indruk. Ruim je huis vervolgens ook op voor een bezichtiging. Ook al is het misschien de vierde of vijfde bezichtiging en begin je de moed een beetje te verliezen. Niet doen! Voor de vijfde potentiële koper is het nog steeds de eerste indruk. Zorg dat die telt!

2. Onderhoud je woning goed

Het verkoopklaar maken van je woning op Curaçao, begint eigenlijk al bij de aankoop van je woning. Het is namelijk zeer aannemelijk dat je je woning ooit weer zult verkopen. En dan moet het er goed uitzien. Dus begin meteen na de aankoop van je woning al met het onderhouden ervan. Want groot onderhoud, zoals houtrot, kun je niet even snel in een paar dagen regelen. Zorg dus dat je dat al voor elkaar hebt. Dan hoef je bij het verkoopklaar maken van je woning op Curaçao alleen te richten op de schoonheidsfoutjes, zoals een losse plint.

3. Haal (overdadige) persoonlijke spullen weg

Je hoeft heus niet alles weg te halen. Je huis is immers je thuis, waar geleefd wordt. Echter kan een overdaad aan persoonlijke spullen het gevoel van de potentiële koper negatief beïnvloeden. Wees je daarvan bewust. Een potentiële koper moet zich namelijk thuis kunnen voelen in jouw woning. Hij of zij moet zich kunnen inbeelden hoe het is om er te wonen. En dat gaat een stuk moeilijker als er overal persoonlijke spullen staan en hangen, waar hij of zij zich niet mee kan identificeren.

Heb je plannen om je huis op Curaçao te verkopen? Spannend! Wij adviseren je graag hoe je dit het beste kunt aanpakken. Bel, mail of kom gezellig langs.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827