Je eerste appartement huren: hoe doe je dat?

Klaar om er alleen op uit te gaan? Klaar om je eerste appartement te huren? Voor een eerste huurder een spannend moment. Joubert Realty is er om je te helpen deze grote stap te nemen.

Zoek altijd eerst hoeveel je kunt betalen. Let op dat je mogelijk ook water en elektra apart moet betalen. Breng daarom duidelijk de totale maandelijkse kosten in kaart en bepaal of dit binnen jouw budget past. Kan je deze kosten alleen dragen, of is het het overwegen waard naar een huisgenoot op zoek te gaan? In het laatste geval moet je goede afspraken maken over huur en andere kosten, want de verhuurder zal mogelijk maar met één eindverantwoordelijke een overeenkomst willen sluiten.

Wat is jouw ideale appartement? Wat zoek je precies? Wil je een studio, een 1 kamer appartement, een 2 kamer appartement met 2 badkamers? Of wil je in plaats van een appartement toch een klein huis huren? Een gemeubileerd appartement of niet? Wil je centraal wonen of dicht bij zee? Bedenk alles dat je zou willen en wat absoluut niet kan. Dit helpt je met het zoeken naar het perfecte appartement.

Heb je alle criteria op een rijtje gezet voor jezelf en potentiële appartementen gekozen, dan is het tijd om te gaan bezichtigen. Probeer zoveel mogelijk appartementen te bezoeken op een dag, maar neem minimaal 45 minuten of meer voor elk bezoek om rustig écht een goede indruk van het appartement te krijgen.

Wanneer je een appartement bezichtigt, controleer zoveel mogelijk punten, meld je zorgen en stel vragen. Door vragen te stellen aan de verhuurder zou het kunnen helpen bij je beslissing. Vragen zoals, hoeveel is de huur, is elektra en water inbegrepen, wifi, servicekosten, welk onderhoud komt voor jouw rekening? Wat zijn de huisregels? Mag je een huisdier hebben? Mag je een kamergenoot hebben? Wees altijd vriendelijk en beleefd, een goede indruk maken is altijd belangrijk!

Als het zover is, lees de huurovereenkomst goed door! Een huurovereenkomst kan gepersonaliseerd worden, dus stel vragen indien je die hebt of doe suggesties voor veranderingen. Wanneer je verhuisd bent, inspecteer nogmaals je nieuwe appartement goed voordat je erin gaat. Schrijf eventuele zorgen of noodzakelijke reparaties op en communiceer dit met de verhuurder.

TIP: Heel soms kan het gebeuren dat je je huur niet op tijd kunt betalen, omdat je loon te laat is gestort of je problemen hebt met internet bankieren. In alle gevallen, zorg dat je de huiseigenaar meteen op de hoogte stelt. Dat schept vertrouwen en voor iedereen is het altijd prettig om adequaat op soms lastige situaties te anticiperen.

Heb je nog meer vragen, Joubert Realty is er om je stap voor stap te helpen.
Neem contact met ons op en voor je het weet, zit je al in je eerste appartement!

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827