Een Woning op de Veiling of een Nieuw huis kopen?

Wanneer een huiseigenaar zijn hypothecaire lening niet (meer) kan betalen, neemt de kredietgever of bank het huis in beslag en gaat deze meestal vlak daarna naar de veiling. Het kopen van een woning op de veiling wordt vaak aangeprezen als een manier voor zowel bewoners als investeerders, om veel voor weinig te kopen. De potentiële financiële beloningen komen echter niet zonder hard werken. Het lijkt ideaal om een huis te kopen voor minder dan het waard is, maar soms is het echter beter om een nieuw huis te kopen.

Een Nieuw Huis

Voor de meeste kopers is het zeer voordelig om een nieuw huis te kopen. Nieuwe woningen vallen meestal onder de bescherming van de beperkte garantie van de bouwer, die materialen en vakmanschap dekt, samen met een structurele garantie. Bovendien kun je als eerste eigenaar het huis in een geheel nieuwe staat ervaren en biedt je soms de mogelijkheid om het huis aan te passen.

Een Woning op de veiling

De voordelen van de aankoop van een woning op de veiling zijn zeer duidelijk. Ze zijn meestal geprijsd onder de geschatte waarde van het huis. Hierdoor kunnen kopers huizen kopen in gebieden die anders onbereikbaar zijn. De bank is meestal erg gemotiveerd om het huis zo snel mogelijk te verkopen omdat het alleen maar achteruit gaat als het leeg staat. En misschien is de bank bereid om je te helpen waar het nodig is om de deal te sluiten.

Voordelen komen meestal ook met nadelen

Een punt om zeker te overwegen bij de aankoop van een nieuwe woning is dat de marktwaarde van je nieuwe woning ook een scherpe daling kan zien. Dit zou je in een situatie kunnen brengen waarin je meer aan je woninglening bent verschuldigd dan de woning waard is. Dat zou het eigen vermogen dat je op het huis kunt verdienen verminderen of elimineren. Dit kan ook betekenen dat, als je ervoor kiest om je huis te verkopen, het met verlies kan worden verkocht.

Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan de aankoop van een woning op de veiling. Financieringsopties kunnen beperkt zijn, omdat sommige vanwege hun fysieke toestand niet in aanmerking komen voor voorfinanciering. Er kunnen ook belastingen of toeslagen op de woning verschuldigd zijn die onmiddellijk je verantwoordelijkheid worden als je het koopt. Tenslotte worden bijna alle verhinderingen verkocht zoals ze zijn, wat betekent dat er geen garantie op het huis is en de verkoper geen reparaties aan het huis zal uitvoeren. Je moet bereid zijn om eventuele huidige of toekomstige problemen met de woning zelf aan te pakken.

Geld is zeker te verdienen in type verhinderingen of gebreken, maar je moet de uitdaging die je aangaat vooraf kennen en je woning zorgvuldig kiezen! Overweeg een makelaar in te huren want die kan gericht naar dit soort problemen kijken. Bel Joubert Realty vandaag nog voor deskundig inzicht in de executiewaarde van een woning die je in het zicht hebt.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827