Een huis 'moeten' kopen: 5 redenen waarom wel en 5 redenen waarom niet!

Het kopen van een huis wordt vaak de grote DROOM genoemd, maar wees bewust voordat je koopt dat je er ook klaar voor bent. Er komt van alles en nog wat bij kijken. Het is belangrijk om een ​​huis te kopen om de juiste redenen want soms is het toch beter te huren.

Hieronder volgen vijf redenen waarom het een goede volgende stap zou kunnen zijn om je droomhuis wel of niet te kopen.

5 redenen waarom je níét een huis zou moeten kopen

1. Iedereen verwacht het van mij...

Het is belangrijk dat je klaar en stabiel genoeg bent om een huis te kopen. Ongeacht wat je vrienden, familie of kennissen denken. Niet omdat je getrouwd bent, kinderen hebt of een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Totdat jij je er klaar voor voelt om een huis te kopen, moet je het doen. Zelf aan je huis klussen is leuk maar voor anderen is het hoofdpijn. Denk dus altijd na wat de echte reden is dat je je eigen huis wilt gaan kopen.

2. Niet op één plek blijven

Indien je een droombaan hebt waar je de rest van je leven wilt blijven werken en “nooit” meer wilt verhuizen, is het kopen van een huis een goed idee. Een huis kopen is over het algemeen een lange termijn verbintenis, je bent dan gebonden aan die locatie. Vind je het juist leuk om constant van locatie te veranderen, dan is het misschien beter om een huis te huren. Het is namelijk bijna onmogelijk om je nieuwe huis in een korte tijd te verkopen zonder verlies te lijden. Ben je niet van plan om minsten 5 a 7 jaren op een locatie te blijven, koop dan geen huis.

3. Onzeker van je baan

Stel je voor je hebt net je droomhuis gekocht, zonder ervan zeker te zijn dat je contract verlengd zal worden. En tot je grote schrik raak je je baan kwijt. Een nachtmerrie voor alle huiseigenaren. Indien je reden hebt om te geloven dat je je baan kwijt zou kunnen raken, is het zeker geen goed moment om een huis te kopen. Je wilt dan allesbehalve maandelijkse vaste hypotheeklasten hebben!

4. Schuld

Natuurlijk wil iedereen een eigen huis kunnen kopen, maar met reeds schulden op je naam, is dat niet altijd verstandig om te doen. Je aanvraag voor een hypotheek kan afgewezen worden, omdat je al teveel maandelijkse vaste lasten hebt en het niet verantwoord is daar extra schulden aan toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld als je al een hoge creditcard schuld hebt of een nieuwe auto aan het aflossen bent.

5.Wankelende relatie

Je bent verliefd of net getrouwd en je volgende stap is samen een huis kopen. Maar wat gebeurd er als de relatie (plotseling) voorbij is? Wat doe je als je gerekend had op het inkomen en de ondersteuning van je partner voor het betalen van de hypotheek, maar dat valt weg? Een hoop kopzorgen! Denk dus goed na en maak duidelijke afspraken.

5 redenen waarom je wél een huis zou kunnen kopen

1. “Ik ben er klaar voor!”

Iedereen komt op gegeven moment op het punt dat ze stabiliteit willen in hun leven, het moment dat je klaar bent om een huis te kopen. Als je financieel en emotioneel er klaar voor bent, is het zeker aan te raden de stap te zetten om een huis te kopen.

2. Beste investering voor de toekomst

Een huis kopen is een van de beste investeringen voor je toekomst, omdat vastgoed in waarde stijgt. Het is echter wel een lange termijn investering. In plaats van elke maand huur betalen aan iemand anders, los je je eigen hypotheek af en investeer je in jezelf. Je kan je huis gebruiken als onderpand voor nieuwe leningen of, wanneer je jouw huis met meerwaarde verkoopt, kan een deel van dat geld herinvesteren in een andere woning, of naar je pensioen sluizen.

3. Huren stijgen maar de hypotheek kosten niet

Een hypotheekaflossing kan (bijna) nooit veranderen, als je een woning koopt met een vaste rente. Dit zorgt zeker voor veel stabiliteit. In tegenstelling hiervan loopt huur elk jaar het risico te stijgen. Stabiliteit in je lange termijn uitgaven is een grote zorg minder.

4. Van MIJ!

Het bezitten van je eigen huis geeft een gevoel van veiligheid en stabiliteit en zeker ook een gevoel van voldoening. Het is van mij! Je kan alles doen aan je huis: het inrichten zoals jij dat wilt, het renoveren zoals jij dat wilt. En dit zonder je zorgen te maken over het verliezen van je borg of je investering.

5. Belastingvoordeel

Een van de beste voordelen van het kopen van een huis is toch wel het belastingvoordeel. Het grootste deel van de hypotheekaflossing gaat naar rente en van deze rente kan je een percentage aftrekken van je belasting. Minder belasting betekent meer geld sparen of herinvesteren in je woning.

Klaar om een huis te kopen? Neem contact op met Joubert Realty.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827