Huis kopen? Let hier op!

Heb je besloten een woning op Curaçao te kopen? Gefeliciteerd. Of het nou de eerste of vijfde keer is dat je een woning koopt, deze tips helpen je scherp te blijven in de zoektocht naar de geschikte koopwoning op Curaçao.

1. Maak een persoonlijke prioriteitenlijst

Voordat je de zoektocht naar je toekomstige koopwoning op Curaçao begint, is het wijs om eerst een persoonlijke prioriteitenlijst op te stellen ten aanzien van je droomwoning. Waar moet je nieuwe woning op Curaçao absoluut aan voldoen? Wat is een must en wat is een pre? Denk bijvoorbeeld aan het aantal slaapkamers en badkamers, maar ook aan de staat van de woning. Wil je dat alles nieuw en af is, of mag het ook een opknapper zijn? Als je samen een woning koopt, is het slim om deze persoonlijke prioriteitenlijst onafhankelijk van elkaar op te stellen en vervolgens naast elkaar te leggen. Zo heb je meteen een goed beeld van de droomwensen van je partner. Hebben jullie dezelfde prioriteiten of moeten er concessies gedaan worden?

 

2. Bepaal je budget

Het klinkt voor de hand liggend, maar toch wordt deze stap vaak overgeslagen. Door van tevoren je budget te bepalen, weet je beter in welke prijscategorie je moet zoeken. En je voorkomt de teleurstelling dat je verliefd wordt op een woning die je niet kunt betalen. Dus praat met de bank, voordat je de zoektocht start. En inventariseer je financiële mogelijkheden.

3. Ga vaker kijken

Heb je een geschikte woning gevonden? Ga dan nog eens kijken op een ander tijdstip. Bij een tweede bezichtiging zie je altijd weer andere dingen dan bij de eerste keer. Ga langs op een ander tijdstip van de dag. Hoe is bijvoorbeeld de sfeer van de wijk in de avonduren? En hoe is de ligging van de woning ten opzichte van de zon op verschillende tijdstippen van de dag? Allemaal nuttige informatie!

 

4. Neem een aankoopmakelaar in de hand

De verkoopmakelaar is namelijk altijd in dienst van de verkopende partij en is erbij gebaat dat de woning verkocht wordt. Het liefst voor een zo goed mogelijke prijs. Neem daarom zelf een eigen aankoopmakelaar mee, die vanuit jouw/jullie belang denkt en handelt. Informeer je aankoopmakelaar over je/jullie prioriteitenlijst, zodat hij of zij mee kan denken en een gedegen advies kan uitbrengen.

Bij Joubert Realty zijn de wensen van onze opdrachtgever altijd bepalend. Zowel in het verkopen als het aankopen van een woning op Curaçao. Toch schromen wij ook niet om onze eerlijke persoonlijke mening te geven. Wil je weten hoe ons team kan helpen om ook jouw woonwens op Curaçao waar te maken? Maak vrijblijvend een afspraak.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827