Boedelscheiding - Huisverkoop wegens ontbinding van het huwelijk

Als pasgetrouwde heb je waarschijnlijk nooit nagedacht over de vraag of je in een staat van gemeenschapseigendom woonde of over termen als een billijke verdeling. Wanneer een huwelijk eindigt in een scheiding, gaat het echter meestal (en helaas) gepaard met moeilijke beslissingen en moeilijke discussies - inclusief beslissingen over de eerlijke verdeling van goederen die ooit tijdens de unie werden gedeeld.

Als je gaat scheiden of je civiel partnerschap ontbindt, is een van de grootste financiële beslissingen waarmee je te maken kunt krijgen, wat er met het ouderlijk huis gebeurd.

Terwijl een echtpaar het scheidingsproces doorloopt, kan het lastig zijn om te beslissen wat ze met het echtelijke gezin willen doen. Soms wil een persoon het huis houden door de andere echtgenoot uit te kopen, of ze kunnen besluiten om het huis te houden en het te verkopen nadat de scheiding is afgerond. Andere paren kiezen er echter voor om hun huis te verkopen tijdens de scheiding.

In een ideale situatie kan het paar samenwerken om te beslissen hoe onroerend goed, schulden en activa worden opgesplitst. Wanneer dat gewoon niet mogelijk is vanwege een geschil of een complexe kwestie met betrekking tot het eigendom of de waarde van onroerend goed, moeten beide echtgenoten advocaten inhuren om namens hen te onderhandelen of zelfs naar de rechter stappen en een rechter vragen om de echtelijke staat te verdelen.

Hebt je een makelaar nodig om je huis te verkopen of een taxateur om de waarde van de woning te taxeren?

Een huis verkopen tijdens een scheiding is soms een uitdaging vanwege de vijandigheid tussen de huiseigenaren. Dat is de reden waarom echtscheidingsadvocaten bij de procedure betrokken raken, vooral als het tijd is om de opbrengst van de verkoop te verdelen.

De taak van een makelaar is om beide echtgenoten in de kortst mogelijke tijd het meeste geld te geven met het minste ongemak. Echtscheiding is een uitdaging op zich, net als het proces van het verkopen van een huis. De uitdaging in de onderhandelingen is om ze tot overeenstemming te brengen en tot communicatie te brengen. Je hebt dus een ervaren makelaar nodig die weet wat de uitdagingen van de verkoop van echtscheidingen zijn voordat ze plaatsvinden.

Wanneer een huwelijk eindigt, kan de verkoop van het gezinshuis ongelooflijk strijdlustig worden. Zoek een ervaren makelaar die jullie allebei kunnen vertrouwen, een makelaar die open communicatie heeft met alle betrokken partijen. De juiste makelaar die duidelijk en rustig met beide partijen kan communiceren is absoluut essentieel.

De complicaties van het proces van een echtscheidingsverkoop is niet anders dan een traditionele woningverkoop. Contact Joubert Realty, je ervaren en geduldige, communicatieve makelaar om de huizenverkoop soepel door de rotsachtige zeeën van een scheiding te laten varen.

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827