Blog

Vastgoed op Curaçao: Een houvast voor Internationale Kopers
Curaçao, met zijn kristalheldere wateren, zonovergoten stranden en een bruisende culturele mix, trekt internationale kopers aan die de unieke charme van dit Caribische juweeltje willen ervaren. Als u overweegt te investeren in het vastgoed op Curaçao, biedt deze blog praktische tips en waardevol inzicht om uw vastgoedreis soepel en succesvol te maken.
Inzicht in Vastgoed: Het Verschil Tussen Taxatie en Bouwkundige Keuring
Ontdek het essentiële verschil tussen taxatie en bouwkundige keuring in de wereld van vastgoed op Curaçao. Lees onze nieuwste blog en krijg inzicht in waardevolle aspecten die essentieel zijn voor weloverwogen vastgoedinvesteringen op het eiland.
Investeren in Vastgoed met Beperkt Budget: Zo Werkt Het
Ontdek hoe u kunt investeren in vastgoed, zelfs met een beperkt budget! Onze nieuwste blog onthult slimme strategieën voor kleinschalige beleggingen, het verkennen van opkomende buurten en het samenwerken met anderen. Bij Joubert Realty begeleiden we u naar slimme vastgoedbeslissingen, ongeacht uw budget. Neem contact op voor persoonlijk advies!
Een Gids voor Eerste Keer Kopers: Wat U Moet Weten
Als u voor het eerst een huis koopt, kan het proces overweldigend lijken. De wereld van onroerend goed zit vol met termen en procedures die misschien nieuw voor u zijn. Maar maak u geen zorgen! In deze blog bieden we een overzicht van essentiële stappen, financiële overwegingen en handige tips om uw eerste woningaankoop soepel te laten verlopen.
Voors en tegens: renoveren vs. een nieuw huis kopen
Als u voor de keuze staat om uw woonsituatie te veranderen, doemt vaak de vraag op: Moet u een bestaand huis renoveren of een geheel nieuw huis kopen? Het is een belangrijke beslissing die afhangt van verschillende factoren. In deze blog verkennen we de voor- en nadelen van beide opties, zodat u weloverwogen kunt kiezen wat het beste bij u past.
Waarom kiezen voor een Taxatie. De voordelen uitgelicht
Waarom is taxatie zo cruciaal in vastgoedtransacties? Ontdek de 5 essentiële redenen in onze nieuwste blog!
Ontdek de betovering van vastgoed op Curaçao: uw gids naar eilandleven
Bent u op zoek naar uw eigen stukje paradijs in het hart van de Cariben? Dan bent u bij Joubert Realty aan het juiste adres. Als toonaangevende vastgoedmakelaar op Curaçao, brengen we u graag dichter bij de ongerepte schoonheid en eindeloze mogelijkheden van ons eiland.
De cruciale reparaties voor het verkopen van je huis
Het verkopen van een huis brengt vaak een reeks belangrijke beslissingen met zich mee, en een van de meest kritieke is het bepalen van welke reparaties nodig zijn voordat je de woning op de markt brengt. In deze blog duiken we in de belangrijkste onderdelen die je moet overwegen om je huis verkoopklaar te maken.
Makelaar keuze op curaçao: wat te weten?
Als het gaat om het kopen of verkopen van onroerend goed op Curaçao, is het kiezen van de juiste makelaar een belangrijke beslissing. Kies de juiste makelaar met deze stappen voor succes.
Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?
Het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar zit hem in de partij voor wie de makelaar de belangen behartigt. Een makelaar is nooit onpartijdig en behartigt altijd de belangen van ofwel de verkoper ofwel de koper.
Wat is de wettelijke bedenktijd bij het kopen van een huis op Curaçao?
Op Curaçao heeft de koper van een woning na ondertekening van het koopcontract volgens de wet drie dagen bedenktijd. Maar waarom eigenlijk drie dagen bedenktijd?
8 dingen om na te gaan voor je een woning koopt
Een huis is vaak de grootste financiële investering die je in je leven doet. Vaak hebben huiseigenaren veel van hun vermogen in een huis zitten. Het is dus belangrijk om het goed te doen. Een handig hulpmiddel is van tevoren goed nadenken over wat je wilt en waar je naar op zoek bent. Hier 8 punten die je kunnen helpen bij de koop van een nieuwe woning.
Tips voor verhuizen in tijden van Corona
Als je op het punt staat te verhuizen in tijden van Corona, kun je het nog steeds voor elkaar krijgen met een paar extra voorzorgsmaatregelen. Hier zijn enkele tips om je verhuizing zo veilig mogelijk en stressvrij te laten verlopen.
Geef je huis een morele make-over
Omdat we veel meer tijd thuis doorbrengen, heeft uw huis misschien de rol van kantoor, klaslokaal, sportschool en buurthuis aangenomen - en het is gemakkelijk om je niet meer geïnspireerd te voelen door je leefomgeving omdat je dag in, dag uit op dezelfde plek bent. Maar alle hoop is niet verloren!
Loopt je verhuizing vertraging op?
Loopt je verhuizing vertraging op? Gebruik deze tijd om je verlanglijstje te maken.
Veel gestelde vragen over het bezichtigen van een huis
In deze tijd van pandemie is elke dag spannend. Ook voor de vastgoedmarkt. Als je binnenkort een woning wilt kopen of verkopen, heb je ongetwijfeld veel vragen.
Bank zei nee! En nu?
Je hebt veel tijd besteed aan het aanvragen van een hypotheek en toch wordt deze geweigerd. Het verkrijgen van een hypotheek is namelijk nooit zeker. Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom je aanvraag kan worden geweigerd?
Woning kopen of huren?
Je hebt verhuisplannen, maar twijfelt of je een huis gaat kopen of huren. Kopen of huren hebben beiden hun voor en nadelen. Overweeg de volgende zaken.
Huis bezichtigen - veelgestelde vragen
In deze tijd van pandemie is elke dag spannend. De onzekerheden nemen toe in veel sectoren, aangezien de pandemie de financiële situatie van miljoenen mensen heeft verstoord. Dit heeft ook gevolgen voor de vastgoedmarkt. Worden er nog huizen verkocht, zijn deze te bezichtigen? Als je binnenkort een woning wilt kopen of verkopen, heb je ongetwijfeld veel vragen.
Huis op Curaçao? Welke kosten zijn daaraan verbonden?
Een huis kopen kost altijd veel geld, en dat geldt ook op Curaçao.Iedereen die een huis koopt krijgt te maken met allerlei financieringskosten en vaak "kosten koper". Maar ook hypotheek, belasting, groot en klein onderhoud, verzekering.. Welke kosten zitten er allemaal aan het kopen en hebben van een huis in Curacao?
Onderhandse verkoop... wat is het en waarop moet je letten?
Je wilt je huis verkopen en je wilt er echt het maximale uithalen. Veel mensen kiezen er dan voor om hun huis via een makelaar te verkopen, maar er is ook een andere mogelijkheid. Naast het verkopen van je huis via of door een makelaar, kan je het ook rechtstreeks aan een koper verkopen. Laten we deze methode eens nader bekijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over hoe je je huis verkoopt.
In originele staat terugbrengen, wat houdt dit precies in?
Alles is afgerond, je hebt je droomhuis gekocht en gaat nu verhuizen. Maar hoe laat je je huurwoning achter? Moet alles in de oorspronkelijke staat terug gebracht worden, mag het zo blijven, of moet de nieuwe huurder misschien alle aangepaste veranderingen overnemen? In originele staat terugbrengen, wat houdt dit precies in?
Pagatinu? Hoe werkt het?
Pagatinu is het prepaid systeem van Aqualectra voor de levering van elektriciteit. Een systeem dat ze vaak gebruiken in huurwoningen. Maar hoe werkt het eigenlijk?
Het papierwerk, wat moet er gedaan worden?
Het verzamelen van het papierwerk en de documenten die nodig zijn om een​​ huis te kopen, maakt steevast deel uit van uw voorbereiding. Is dat hoofdpijn? Zo wordt het vaak gezien, maar het is niet zoveel werk als je zou verwachten, vooral als je weet wat je nodig hebt!
Huis terug op de markt
'Back on Market' is een soort eigendom status die een woning krijgt als men o.a. in onderhandeling was met een gegadigde maar waar men niet uit is gekomen waarna de woning weer op de markt kwam. Wanneer dit gebeurt, of u nu koopt of verkoopt, is het handig om te weten waarom huizen weer op de markt komen. Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom een huis 'weer op de markt komt'?
Is het een probleem als je huis allang op de markt staat?
Waarom blijft een huis ’lang’ op de markt staan? Er zijn diverse factoren die hierop van invloed zijn. Hieronder doen we een greep naar de meest voorkomende redenen
Mijn huis is bijna afgebouwd, maar nu wil ik het huis niet meer...
Je eigen huis bouwen is gebaseerd op een combinatie van factoren die uniek zijn voor jou. En soms veranderen deze factoren door inkomensterugval, ziekte, scheiding, toenemende werkdruk of zoals nu de pandemie. Je gaat dan jezelf af vragen "Moet ik mijn onafgebouwd huis verkopen?". Een hele moeilijke kwestie, maar wel te doen.
Kansen bij crisis: het taxatierapport
Hoe Covid-19 de onroerendgoedmarkt op Curaçao precies zal beïnvloeden, is moeilijk te voorspellen. Desalniettemin kunnen we ondanks alles er toch iets van gaan maken...
Onroerend goed in de tijd van Covid-19
Voordat de coronavirus pandemie uitbrak, hadden mensen plannen gemaakt om te verhuizen, vanwege een nieuw huis,​​ nieuwe baan, een groter huis… Maar die plannen zijn zo goed als zeker van de baan, althans....
Een Woning op de Veiling of een Nieuw huis kopen?
Wanneer een huiseigenaar zijn hypothecaire lening niet (meer) kan betalen, neemt de kredietgever of bank eigendom van het huis over en staat deze meestal snel daarna te koop. Het kopen van een woning op de veiling wordt vaak aangeprezen als een manier voor zowel bewoners als investeerders, om veel voor weinig te kopen. Het lijkt ideaal om een huis te kopen voor minder dan het waard is, maar soms is het echter beter om een nieuw huis te kopen....
Waar een taxatierapport goed voor is
Bij het kopen of verkopen van een huis, kom je vaak vreemde en vaag bekende termen tegen. Een van deze, maar wellicht de meest belangrijke is het 'taxatierapport voor onroerend goed'. Maar wat is dit precies en waarvoor heb je het nodig?
Budgetteren voor een nieuw huis of meteen kopen?
Kopers kopen vaak voor het bedrag dat een geldschieter bereid is hen vooruit te betalen, zonder rekening te houden met andere uitgaven. Dat stelt je meteen in financiële moeilijkheden en zelfs een potentiële afscherming als je de maandelijkse betaling niet kan betalen. Een huis bezitten is een enorme zegen mits je het geld hebt om het te kunnen betalen. Maar hoe weet je hoeveel je kunt veroorloven?
Wat is het nut van een Gated Community?
"Terwijl sommige buurten de waarde van een huis kunnen doen dalen, helpen andere, zoals Gated Communities, huizen om sterk fluctuerende markttrends te weerstaan en op termijn waarde te behouden of te vergroten."
Tips voor het veilig achterlaten van je huis deze kerstvakantie
Tijdens de feestdagen draait het om gezelligheid en warmte, tezamen met vrienden en familie. Sommigen vieren het thuis, anderen gaan met vakantie. Om niet terug te komen in zorgen, hierbij een paar tips voor het veilig achterlaten van je huis deze kerstvakantie
Boedelscheiding - Huisverkoop wegens ontbinding van het huwelijk
Als je gaat scheiden of je civiel partnerschap ontbindt, is een van de grootste financiële beslissingen waarmee je te maken kunt krijgen, wat er met het ouderlijk huis gebeurd.
3 redenen waarom je makelaar WILT dat je hen lastig valt
Hoewel er zeker mensen zijn die gekwalificeerd zijn om hun eigen huis te verkopen, geeft een snelle blik op de lange lijst met veelgestelde vragen op de meeste ‘verkoop door eigenaar' websites aan, dat het proces niet zo eenvoudig is als veel mensen denken. En wanneer je in een moeilijke situatie terechtkomt, kan het echt lonen om een professional aan je zijde te hebben.
Hoe kan je Social Media inzetten bij de verkoop van je huis
Social Media is een belangrijk communicatiemiddel geworden. Veel mensen gebruiken sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn op een meer constructieve en creatieve manier om hun berichten te delen. Maar hoe doe je dat?
Wat is de beste tijd om een huis te verkopen of kopen?
Als je je huis wilt verkopen of een huis wilt gaan kopen, vraag je je misschien af wanneer het de beste tijd daarvoor is. Terecht, want er zijn verschillende factoren die hierin mee spelen.
Omheinde Buurten vs. niet omheinde Buurten
Voor sommige mensen zijn de leukere plaatsen op Curaçao in omheinde buurten, met “VvE”, die de wegen, tuinen, en gemeenschappelijke ruimtes onderhoudt. Voor sommigen zullen de voordelen van een omheinde buurt opwegen tegen de nadelen, en voor anderen lijkt het vanzelfsprekend dat een omheinde buurt niet geschikt is voor hen. Het hangt allemaal af van de prioriteiten van jezelf als bewoner....
Manieren waarop uw huisdiervriendelijke woning meer huurders kan aantrekken en behouden
Een van de vele belangrijke beslissingen die een verhuurder moet nemen is, of huisdieren wel of niet toegestaan zijn in een huurovereenkomst. Aan de andere kant is het voor huurders vrij moeilijk om een ​​geschikte woning te vinden waar hun harige vrienden welkom zijn.
Joubert Realty Property Management
Wanneer eigenaren van huizen, appartementen, kantoorgebouwen, winkel- of industriële panden de tijd of expertise missen die nodig is voor het dagelijkse beheer van hun onroerend goed, dan huren ze vaak een Property Manager in.
Woningruil
Woningruil kan een goede manier zijn om goedkoop op vakantie te gaan, makkelijk aan een andere woning te komen, of je eigen woning niet onbewoond achter te laten. Zou jij aan woningruil doen?
Wat zijn gebreken die je huis onverkoopbaar kunnen maken?
Zelfs als het huis goedkoper zou worden verkocht, denkt een koper nog steeds twee keer na voordat wordt overgegaan tot een koop indien het huis gebreken heeft...
Een huis 'moeten' kopen: 5 redenen waarom wel en 5 redenen waarom niet!
Het kopen van een huis wordt vaak de grote droom genoemd, maar er komt van alles en nog wat bij kijken. Ben jij er klaar voor? In dit artikel lees je 5 redenen waarom het een goede volgende stap zou kunnen zijn om een huis te kopen en 5 redenen waarom niet.
Zaken ter overname; ‘Ik kan het niet meenemen, maar wil er wel geld voor’.
Je bent klaar om je huis te verkopen, maar je hebt nog veel spullen staan, die je niet mee kunt nemen en je in de weg staan van het huis snel te verkopen. Je zou alles kunnen weggeven of opslaan, maar liever wil je alles toch verkopen.... Wat kan je doen?
Mariëlle Joubert: “Huizen en mensen, daar leef ik voor.”
Mariëlle Goedmakers-Joubert nam Joubert Realty over van haar vader Elvin Joubert in 2006. Lees hier het interview met Mariëlle Goedmakers-Joubert door Jasmin van Eeden.
Welke vragen stel je aan je makelaar?
Als je op zoek bent naar je droom huis, of je huis wilt verkopen, is het belangrijk om een makelaar in te schakelen. Maar in hoeverre heb je een makelaar nodig?
Jubilerend Joubert door de jaren heen
Joubert Realty is een begrip op Curaçao; de marktleider in de makelaardij. Het bedrijf begon 50 jaar geleden echter heel bescheiden. Het was de droom van één man, een pionier die het in zeer woelige tijden aandurfde om zijn baan op te zeggen en een eigen kantoortje te beginnen...
Wat doet de tuin met de waarde van je huis?
Een huis kopen met of zonder tuin, of je huis verkopen met een mooi aangelegde tuin? Kan het hebben van een tuin de waarde van het huis verhogen?
Onder voorbehoud van financiering
Eindelijk het huis van je dromen gevonden. Je gaat bellen en je hoort, “huis is verkocht onder voorbehoud van financiering”. Wat betekent dat? En hoeveel kans is er dat de financiering niet rond komt?
Hoe werkt het bieden op een huis precies?
Een huis gevonden waar je jezelf al helemaal in ziet wonen? Hoe zorg je dat het huis dan ook echt van jou wordt? Een goed openingsbod uitbrengen is moeilijk. Lees hier enkele zaken om rekening mee te houden bij het bieden op een huis.
Meldingsplicht en onderzoeksplicht
Als u uw woning verkoopt, dan heeft u een meldingsplicht. Indien u een huis wilt gaan kopen, heeft u een onderzoeksplicht. Wat houden deze plichten precies in?
Verkopen: met of zonder makelaar?
Je wilt je huis verkopen en weet niet zeker of je het zelf zal doen of een makelaar zal inschakelen…
Een makelaar kiezen
De makelaar en het makelaarskantoor zijn de twee belangrijkste relaties die je zult hebben als je begint aan je nieuwe avontuur: een huis kopen of huren. Maar waarop baseer je de keuze voor een verkoopmakelaar? Welke eigenschappen moet deze verkoopmakelaar hebben? Hier een paar tips!
Huis kopen op dushi Curacao
Emigreren of een vakantiehuis kopen op ‘dushi’ Curacao? Hieraan moet je denken.
Onroerendezaakbelasting (OZB)
Per 1 januari 2014 is de grondbelasting op Curaçao vervangen door de onroerendezaakbelasting (OZB). Onlangs zijn de definitieve aanslagen bij velen binnengekomen. Heeft u vragen? Hierbij leest u er meer over.
Eerste huis kopen? Praktische beginnerstips
Het kopen van je eerste huis is een grote stap. Leuk, spannend en tegelijk ook lastig om je weg te vinden. Vraag jij je af waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg!
Je eerste appartement huren: hoe doe je dat?
Klaar om er alleen op uit te gaan? Klaar om je eerste appartement te huren? Voor een eerste huurder een spannend moment. Joubert Realty is er om je te helpen deze grote stap te nemen.
Kosten koper vs Vrij op naam
‘Kosten koper’ of ‘vrij op naam’: wat is wat?
Hoe maak je je huis verkoopklaar?
You don't have a second chance to make a first impression. De eerste indruk telt, zo simpel is het. Dus zorg dat deze uitmuntend is! Marielle Joubert: “Ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken. Zorg dat alles in orde is. Dat je huis netjes is. De eerste indruk blijft namelijk hangen. Op basis daarvan gaat een potentiële koper verder, of haakt af.”
Hoe kun je de waarde van je woning beïnvloeden?
Heb je besloten je woning op Curaçao te verkopen? Een taxateur waardeert je woning, door een taxatie uit te voeren. Maar waar kijkt een taxateur eigenlijk naar? En hoe kun je de waarde van je woning verhogen?
Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827