Mariëlle Joubert: “Huizen en mensen, daar leef ik voor.”

Mariëlle Goedmakers-Joubert nam Joubert Realty over van haar vader Elvin Joubert in 2006. In Nederland had zij onder meer makelaardij gestudeerd en bij een recruitmentorganisatie gewerkt. Tijdens haar vakantieperiodes kwam Mariëlle vaak terug naar Curaçao. Ze ging dan bij haar vader op kantoor aan de slag om haar vliegtickets terug te verdienen. Daar nam Mariëlle allerlei taken op zich, zoals die van secretaresse en bode. Tijdens haar vakantie in 1996 is ze blijven plakken en fulltime bij haar vader gaan werken, om uiteindelijk in zijn voetsporen te treden.

“Ik wilde eigenlijk nog niet terug naar Curaçao maar toen ik mijn man ontmoette tijdens die vakantie, ben ik voorgoed terug gekomen. De makelaardij was toen nog een mannenwereld.

Ik ben doorgegaan zonder mijn vader, en mensen vergeleken mij echt met hem. Ik had geluk en pech dat het een grote man was. Hij was een pionier. Iedereen kwam bij hem voor advies. Ik was eigenlijk 10 jaar lang zijn schaduw, en toen was hij er ineens niet meer. Mensen verwachtten toen van mij dat ik zou zijn zoals hij.

En dat was voor mij zo van ‘nee, ik ben ik’. Ik had het gevoel dat ik mij constant moest bewijzen, en daar had ik helemaal geen zin in. Ik wilde gewoon doorwerken! Zo heb ik dat dan ook gedaan, en ben daarbij over wat hobbels gegaan. Maar uiteindelijk heb ik mijzelf daarin gevonden en bewezen. Gewoon zoals ík dat wilde.”

Wat is een verschil tussen jouw en je vaders aanpak?

“Mijn vader had heel veel personeel. Ik vind dat niet prettig. Ik ben graag met iedereen in contact. En hoe meer mensen, hoe moeilijker dat wordt. Tijden werden ook minder daarna. Ik wilde kleiner, ik wil alles kunnen overzien. De uitdaging was dus om van een groot kantoor een kleiner kantoor te maken en toch door te blijven draaien.”

Wat bedoel je met ‘tijden werden minder’?

“Op een gegeven moment begon de daling. Het aantal transacties zijn bijvoorbeeld minder geworden. De prijzen daalden na de goede markt waarin wij zaten. De jaren 2007, 2008 en 2009 waren topjaren bij ons. Helaas zitten we nu niet in zo’n topmarkt.

Maar dan denk ik terug aan hoe mijn vader twee dagen na 30 mei 1969 was begonnen. Allesbehalve het beste moment, en hij heeft het toch gedaan. Daarna is de Shell weggegaan, de Venezolanen die veel uitgaven kwamen niet meer, ALM viel weg, en zo waren er zo veel pieken en dalen.

Men zegt dat het minder gaat worden, maar dat komt ook wel weer goed. Kijk maar naar de historie.”

Vraag je je weleens af wat je vader zou doen in een bepaalde situatie? 

“Jazeker. Wij allemaal op kantoor. We hebben een foto van ‘meneer Joubert’ hangen. En dan plotseling hoor ik er weer eentje op kantoor: ‘Meneer Joubert, yudami, iluminami!’

Vooral in vervelende situaties. Als ik het moeilijk kan vinden met iemand, en het dan zo tactisch mogelijk wil aanpakken, dan denk ik vaak aan wat mijn vader zou doen. Hij was heel straight. Dus je weet daardoor al wat het antwoord zou zijn. Maar we vragen het toch nog even.”

Wie is de ideale klant?

“Het is heel mooi als je een klant hebt die jou echt vertrouwt. Ik heb bijvoorbeeld weer een klant die mij vandaag een mail stuurde met haar volmachtsverklaring. ‘Doe wat je moet doen’, zei ze. ‘En dat is zo fijn’. Het bespaart ook veel tijd.

Mensen zijn tegenwoordig heel goed geïnformeerd, onder andere door het internet. Toch zijn er altijd dingen die je beter een vertrouwde makelaar kunt laten doen. Het komt nog veel te vaak voor dat wij benaderd worden om bij vastgelopen onderhandelingen te bemiddelen. Er zijn nog altijd mensen die zich makelaar noemen maar niet de kneepjes van het vak kennen.

Een makelaar doet meer dan alleen koper en verkoper bij elkaar brengen. Er komt veel meer bij kijken. Juridische aspecten bijvoorbeeld bij het opmaken van een contract. Als je daar niet voor opgeleid bent, dan kunnen daar echt fouten in gemaakt worden met vervelende gevolgen.”

Wat maakt een goede makelaar?

“Eerlijkheid en betrouwbaarheid. Dit is heel belangrijk. Dat merk je aan de terugkerende klanten. Je komt terug als je voelt dat het eerlijk en goed is gegaan.

In de makelaardij moet je echt een ‘mensenmens’ zijn. Ik zie mezelf ook zeker zo. Zet mij alsjeblieft niet de hele dag op kantoor. Ik heb liever een afspraakje hier, een kopje koffie op de achterporch daar.”

Hoe combineer je dat, werk en gezin?

“Goed weten hoe je tijd in te delen en te combineren. Toen de kinderen kleiner waren was het wat makkelijker. Nu heb ik pubers en daar heb je grote mensen gesprekken mee. Dat is toch wel anders. Ze weten soms wel meer dan ik! En als je die gesprekken niet voert, dan hoor je helemaal niks van wat er in hun leven en wereld omgaat. En ik wil dat ook niet missen.

Dus het is nu veel passen en meten. Vooral met naschoolse activiteiten. Die combineer ik dan met mijn afspraken. Als er één bijvoorbeeld tot vier uur een lesje heeft dan heb ik tot tien voor vier een afspraak, en maar hopen dat het niet uitloopt. Anders heb ik gelukkig ook nog de back-up van mijn team op kantoor. Op Luwella en Jasmin kan ik dan rekenen. Zo red ik het toch om alles te jongleren.”

Wat is jouw advies voor mensen die hun huis willen verkopen?

“Kies een eerlijke en betrouwbare Makelaar”. En dan zeg ik altijd: You never have a second time to make a first impression! Het is zo belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huis er netjes, fris en onderhouden uitziet. Bv een likje verf doet wonderen. Een koper zal zich veel prettiger voelen om door een huis te lopen dat opgeruimd en netjes is. De kans op een tweede bezichtiging is dan ook groter.”

En voor kopers?

“Bij de laatste paar huizen die ik heb verkocht viel het mij op dat de mensen er niet zo’n behoefte aan hadden het huis goed te laten inspecteren door deskundigen. Laat bijvoorbeeld een dak expert even goed naar het dak kijken.

Ik kan je als makelaar wel adviseren, maar ik ben geen dak expert. Ik ben geen ongediertebestrijder. Laat die dingen checken. Het kost een beetje geld, maar een nieuw dak kost veel meer geld.”

“Vaak houden kopers ook geen rekening met notariskosten. Alle kosten worden uitgerekend, maar de notaris wordt vergeten. Dat kan een paar duizend gulden zijn. Laat je, voordat je gaat tekenen, goed informeren over de bijkomende kosten.”

“Weet tot hoever je kan gaan. Je zult niet gelukkig zijn in een prachtig huis waar je slapeloze nachten hebt omdat je een te hoge lening bent aangegaan en krom moet liggen om het af te lossen.”

En voor mensen die twijfelen?

“De tijden zijn voor sommigen onzeker. Moet je nu maar alvast je huis verkopen voordat de tijden nog slechter worden of wacht je het even af. Ieders situatie is anders.

Met een open en eerlijk gesprek zal de beslissing makkelijker te maken zijn. Dit soort gesprekken hebben wij dagelijks. En soms beslist men toch de verkoop door te zetten en soms ook niet.”

Hoe kijk je terug naar de laatste 23 jaar?

“Zelf heb ik heel veel geleerd. Met vallen en opstaan heb ik met mijn team veel bereikt. We hebben ons ook moeten aanpassen omdat de markt sindsdien wel veranderd is. Zo hadden wij 23 jaar geleden één plank per jaar aan files, nu is dat veel meer. De tijd van een afspraak met een hand shake of op een bierviltje schrijven is niet meer. Er is ook zoveel meer aan regelgeving waar wij ons aan moeten houden. En dat is soms wel jammer omdat het veel tijd in beslag neemt.”

Hoe voelt het om de baas te zijn?

“Ik houd niet van het woord baas. Ik heb collega’s en geen werknemers. Het bedrijf is zo gegroeid dat het ook zonder mij zou kunnen blijven draaien. Ik vind dat fijn, dat ik die steun aan mijn collega’s heb.

Ze hebben mijn vader ook gekend. We weten van elkaar waar we vandaan komen. En dat werkt heel fijn. Er zitten enkele al 15 tot 17 jaar bij ons.”

50 jaar Joubert Realty, een gouden jubileum. Wat betekent dat voor jou?

“Een mijlpaal!. Voor mij was het eerst 35 jaar halen, toen werd het 40 en nu hebben we 50 gehaald. Zo raar want zelf ben ik nog niet eens zo oud.

Op Facebook had iemand gepost: ‘Jammer dat je vader Elvin er niet bij kan zijn’. Ik ben ook juist zo trots dat wij wel die 50 hebben kunnen halen voor ons allemaal. Doen wat hij niet heeft kunnen afmaken.

En het is een mooi getal. Toen ik het logootje kreeg, en ik die grote 50 met dat gouden kleurtje zag, dacht ik: ‘great, wow!’. Een groot feest geven, nee, daar zijn de tijden helaas niet naar. Als dank hebben wij wel de speciale kortingen.

Hoe zie jij de toekomst?

“Positief. Ondanks de mindere tijden geloof ik erin dat wij goed door deze tijden heen komen. We moeten er natuurlijk samen hard aan trekken maar daar ben ik niet meer bang voor na al die jaren. Er zijn nog steeds verkopen die plaatsvinden. Dat kunnen wij ook zien aan de gegevens die wij elke maand opvragen bij het kadaster. Er zijn nog steeds mensen die kopen en toekomst zien in het eiland.”

Is er tot slot nog iets dat je de lezers graag zou willen meegeven?

“We hebben 50 jaar lang bewezen dat we er zijn. Joubert Realty blijft het meest vertrouwde makelaarskantoor op het eiland. Ook namens het team wil ik onze klanten dan ook graag bedanken, want mede door hun vertrouwen hebben wij dit jubileum kunnen behalen. En het is de bedoeling dat we het nóg 50 jaar gaan doen!”

Interview door Jasmin van Eeden

Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827