Blog

Omheinde Buurten vs. niet omheinde Buurten
Voor sommige mensen zijn de leukere plaatsen op Curaçao in omheinde buurten, met “VvE”, die de wegen, tuinen, en gemeenschappelijke ruimtes onderhoudt. Voor sommigen zullen de voordelen van een omheinde buurt opwegen tegen de nadelen, en voor anderen lijkt het vanzelfsprekend dat een omheinde buurt niet geschikt is voor hen. Het hangt allemaal af van de prioriteiten van jezelf als bewoner....
Manieren waarop uw huisdiervriendelijke woning meer huurders kan aantrekken en behouden
Een van de vele belangrijke beslissingen die een verhuurder moet nemen is, of huisdieren wel of niet toegestaan zijn in een huurovereenkomst. Aan de andere kant is het voor huurders vrij moeilijk om een ​​geschikte woning te vinden waar hun harige vrienden welkom zijn.
Joubert Realty Property Management
Wanneer eigenaren van huizen, appartementen, kantoorgebouwen, winkel- of industriële panden de tijd of expertise missen die nodig is voor het dagelijkse beheer van hun onroerend goed, dan huren ze vaak een Property Manager in.
Woningruil
Woningruil kan een goede manier zijn om goedkoop op vakantie te gaan, makkelijk aan een andere woning te komen, of je eigen woning niet onbewoond achter te laten. Zou jij aan woningruil doen?
Wat zijn gebreken die je huis onverkoopbaar kunnen maken?
Zelfs als het huis goedkoper zou worden verkocht, denkt een koper nog steeds twee keer na voordat wordt overgegaan tot een koop indien het huis gebreken heeft...
Een huis 'moeten' kopen: 5 redenen waarom wel en 5 redenen waarom niet!
Het kopen van een huis wordt vaak de grote droom genoemd, maar er komt van alles en nog wat bij kijken. Ben jij er klaar voor? In dit artikel lees je 5 redenen waarom het een goede volgende stap zou kunnen zijn om een huis te kopen en 5 redenen waarom niet.
Zaken ter overname; ‘Ik kan het niet meenemen, maar wil er wel geld voor’.
Je bent klaar om je huis te verkopen, maar je hebt nog veel spullen staan, die je niet mee kunt nemen en je in de weg staan van het huis snel te verkopen. Je zou alles kunnen weggeven of opslaan, maar liever wil je alles toch verkopen.... Wat kan je doen?
Mariëlle Joubert: “Huizen en mensen, daar leef ik voor.”
Mariëlle Goedmakers-Joubert nam Joubert Realty over van haar vader Elvin Joubert in 2006. Lees hier het interview met Mariëlle Goedmakers-Joubert door Jasmin van Eeden.
Welke vragen stel je aan je makelaar?
Als je op zoek bent naar je droom huis, of je huis wilt verkopen, is het belangrijk om een makelaar in te schakelen. Maar in hoeverre heb je een makelaar nodig?
Jubilerend Joubert door de jaren heen
Joubert Realty is een begrip op Curaçao; de marktleider in de makelaardij. Het bedrijf begon 50 jaar geleden echter heel bescheiden. Het was de droom van één man, een pionier die het in zeer woelige tijden aandurfde om zijn baan op te zeggen en een eigen kantoortje te beginnen...
Wat doet de tuin met de waarde van je huis?
Een huis kopen met of zonder tuin, of je huis verkopen met een mooi aangelegde tuin? Kan het hebben van een tuin de waarde van het huis verhogen?
Onder voorbehoud van financiering
Eindelijk het huis van je dromen gevonden. Je gaat bellen en je hoort, “huis is verkocht onder voorbehoud van financiering”. Wat betekent dat? En hoeveel kans is er dat de financiering niet rond komt?
Hoe werkt het bieden op een huis precies?
Een huis gevonden waar je jezelf al helemaal in ziet wonen? Hoe zorg je dat het huis dan ook echt van jou wordt? Een goed openingsbod uitbrengen is moeilijk. Lees hier enkele zaken om rekening mee te houden bij het bieden op een huis.
Meldingsplicht en onderzoeksplicht
Als u uw woning verkoopt, dan heeft u een meldingsplicht. Indien u een huis wilt gaan kopen, heeft u een onderzoeksplicht. Wat houden deze plichten precies in?
Verkopen: met of zonder makelaar?
Je wilt je huis verkopen en weet niet zeker of je het zelf zal doen of een makelaar zal inschakelen…
Een makelaar kiezen
De makelaar en het makelaarskantoor zijn de twee belangrijkste relaties die je zult hebben als je begint aan je nieuwe avontuur: een huis kopen of huren. Maar waarop baseer je de keuze voor een verkoopmakelaar? Welke eigenschappen moet deze verkoopmakelaar hebben? Hier een paar tips!
Huis kopen op dushi Curacao
Emigreren of een vakantiehuis kopen op ‘dushi’ Curacao? Hieraan moet je denken.
Onroerendezaakbelasting (OZB)
Per 1 januari 2014 is de grondbelasting op Curaçao vervangen door de onroerendezaakbelasting (OZB). Onlangs zijn de definitieve aanslagen bij velen binnengekomen. Heeft u vragen? Hierbij leest u er meer over.
Eerste huis kopen? Praktische beginnerstips
Het kopen van je eerste huis is een grote stap. Leuk, spannend en tegelijk ook lastig om je weg te vinden. Vraag jij je af waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg!
Je eerste appartement huren: hoe doe je dat?
Klaar om er alleen op uit te gaan? Klaar om je eerste appartement te huren? Voor een eerste huurder een spannend moment. Joubert Realty is er om je te helpen deze grote stap te nemen.
Kosten koper vs Vrij op naam
‘Kosten koper’ of ‘vrij op naam’: wat is wat?
Hoe maak je je huis verkoopklaar?
You don't have a second chance to make a first impression. De eerste indruk telt, zo simpel is het. Dus zorg dat deze uitmuntend is! Marielle Joubert: “Ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken. Zorg dat alles in orde is. Dat je huis netjes is. De eerste indruk blijft namelijk hangen. Op basis daarvan gaat een potentiële koper verder, of haakt af.”
Hoe kun je de waarde van je woning beïnvloeden?
Heb je besloten je woning op Curaçao te verkopen? Een taxateur waardeert je woning, door een taxatie uit te voeren. Maar waar kijkt een taxateur eigenlijk naar? En hoe kun je de waarde van je woning verhogen?
Huis kopen? Let hier op!
Heb je besloten een woning op Curaçao te kopen? Gefeliciteerd. Of het nou de eerste of vijfde keer is dat je een woning koopt, deze tips helpen je scherp te blijven in de zoektocht naar de geschikte koopwoning op Curaçao.
Een huis kopen…
Een huis kopen… Dit zijn de te nemen stappen
Emancipatie Boulevard 25, Willemstad, Curaçao
Telephone (+5999) 737 6244
Fax (+5999) 737 6438
Mobile (+5999) 560 1827